Hirdetés
Fotó: FKF/Facebook, szerk.
Mártha Imre és főnöke, Karácsony Gergely

„Gazdag ember. Nagyon” – írta a fővárosi közműcégek vezéréről, régi bizalmasáról a közelmúltban Gyurcsány Ferenc. Mint ismeretes, Mártháról az elmúlt hetekben kiderült, hogy luxuséletmódot folytat: például úszómedencés svábhegyi villában él és luxusautóval, Bentley-vel jár. A Metropol korábban azt írta: Mártha Imre a közösségi oldalon közzétett posztjaiban mintha szándékosan kérkedne vagyonával – hangsúlyozza drága óráit, de a képeken látható, amint elektromos szörfdeszkát használ, ahogy több tízmilliót érő Steinway-zongoráján játszik, vagy ahogy dicsekszik vele, hogy milyen értékes lovon, egy igazi angol telivéren lovagol…

Mint a Metropol keddi cikkéből kiderül: a múlt héten a lap szerkesztőségébe eljuttatott újabb fotók és dokumentumok szerint a Naples városában vásárolt luxuslakás csak „előfutára volt a többi, Floridában megvásárolt ingatlannak”.

„Egyes információk szerint hosszabb távon a Magyarországról való távozását tervezi a cégvezér, ugyanis hamarosan építkezésbe kezd egy floridai, óceánparti ingatlanon. Aminek sokmilliárdos értékét az adja, hogy a tulajdonos jachtjával egy fantasztikus mesterséges csatornarendszeren keresztül könnyen kihajózhat a Mexikói-öböl meseszép vizeire” – írja a Metropol. „A hétköznapi emberek számára elérhetetlen luxusingatlan, amint a Metropolhoz eljuttatott adásvételi szerződésből kiderül, egy mesterséges sziget legtávolabbi sarkán található. Ami megsokszorozza az értékét, mert így a szokásosnál is nagyobb saját jachtkikötő építhető a sarokingatlanra.”

A Metropol hozzáteszi: az általuk megkérdezett szakértők így beépítetlenül 3-4 millió dollárra, vagyis akár 1 milliárd 200 millió forintra becsülik a mesébe illő ingatlan értékét. Árát még felfelé srófolja a „hajózhatóság”, illetve az óceán, a Mexikói-öböl közelsége. A lap teljes cikke, a szigetről készült képekkel, itt olvasható.


Szereti a pénzt…

Mókázz, nevess, hogy pénzt keress – énekli Mártha Imre, a Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatója a Tanulj meg fiacskám komédiázni! című dalban, vette észre néhány napja a Magyar Nemzet. Eközben a Metropol egy háromgyermekes édesanya megdöbbentő történetét mutatta be, akit tizenkét év után, méltatlan körülmények között rúgtak ki a fővárosi cégtől. Cikkünk Itt olvasható.

Korábban írtuk