Teljesen egyetértek Karácsony Gergellyel abban, hogy csalódást keltő eredmény született a tegnapi időközi választásokon, de két dologban azért mégiscsak vitatkoznék – kezdte bejegyzését Ungár Péter.

Hirdetés

Egyrészt a főpolgármester azt állítja, hogy a választók a választások óta mutatott teljesítményért büntetik az ellenzéket. Én azért úgy látom, hogy a választások előtt mutatott teljesítményünkkel sem voltak különösebben elégedettek. Márpedig az április előtti stratégia megalkotásában elévülhetetlen érdemei voltak Karácsony Gergelynek, ezért az újabb iránymutatás előtt talán ő is több időt hagyhatott volna az „elemzői énje” felszínre törésének – írta Ungár.

Ha az állítás tartalmi részét nézzük: én nem látom, hogy a szavazók egyöntetűen azt követelik, hogy a teljes hasonulás még erősebben menjen végre az ellenzéki pártok között. Amikor volt verseny ellenzéken belül, akkor egymillióval több szavazónk volt és jóval több mandátumunk – folytatta.

Én őszintén bevallom, hogy Karácsony Gergellyel szemben még nem pontosan tudom, hogy mit üzennek a választók, szerintem ehhez több időre van szükség, de bizonyos szempontból őszinte tisztelettel tudom nézni azokat a politikusokat, akik a vereségben is önigazolást látnak. Ugyanakkor azt kérem a főpolgármestertől, hogy ha ennyire biztos az álláspontjában, akkor először ezt a saját pártján próbálja keresztül vinni, mert a Párbeszéd jelentette be először, hogy külön indul az EP-választáson, hiszen versenyre szükség van az ellenzéken belül, és a Párbeszéd volt az a párt, amelyik Nyíregyházán ráindult a közös ellenzéki jelöltre – zárta sorait a frakcióvezető.

Korábban írtuk

Mint ismeretes, Karácsony Gergely mélabús posztot tett közzé a Facebookon a vasárnapi időközi választásokkal kapcsolatban. A baloldali főpolgármester értékelése szerint a választók azt üzenték nekik, hogy a „melyikünk a legnagyobb kicsi” játék nem vezet sehova.