A tájékoztatás szerint főként kidőlt fák miatt riasztják az egységeket, elsősorban Nyugat-Magyarország érintett, azonban a viharos időjárás koraeste a fővárost is elérte.

Hirdetés

A részletekről azt írták, hogy a Komárom-Esztergom vármegyében, Tata és Kömlőd között, a 8137-es úton egy fa dőlt az úttestre és mindkét sávot elfoglalta, a tűzoltók távolították el. Tata belvárosában ugyancsak egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést – tették hozzá.

Környén kiöntött az Által-ér, a Duna egyik mellékfolyója, a víz több udvart is elárasztott. A Győr-Moson-Sopron vármegyei Sopronban az esőzések miatt nagy mennyiségű víz folyt be egy patikába, két személyautó pedig beragadt egy vasúti átjáróba – közölték.

A katasztrófavédelem beszámolt arról is, hogy a Somogy vármegyei Hetesen egy fa életveszélyesen megdőlt a viharban, egy házat veszélyeztetve.

Korábban írtuk

A fővárosban, Óbudán egy nagyméretű fa három parkoló autóra zuhant. Zuglóban, a Róna utcában félig leszakadt faágak autókat rongáltak meg. A XVI. kerületben, az Ostorhegy utcában villanyvezetékre esett egy faág, majd kigyulladt.

A közlemény szerint a Pest vármegyei Nagymaroson és Remeteszőlősön is fákat döntött ki a szél. Tápiószecsőn, a Külső Sági úton egy fa teljesen elzárta az utat, míg a Heves vármegyei Verpeléten egy negyven centiméter átmérőjű fa dőlt a Mikes Kelemen útra, akadályozva a forgalmat.