Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Oláh Lajos (DK) egyre aggasztóbbnak nevezte a járványhelyzetet. Azt mondta: az új delta variáns ha nem is okoz sokkal súlyosabb lefolyású megbetegedést, jóval fertőzőbb a korábbiaknál. Úgy fogalmazott: egyértelmű, hogy a védőoltás fontos és hatásos de korántsem elegendő a védekezés tekintetében.

Felszólalásában azt kérte: a kormány haladéktalanul tegye nyilvánossá önkormányzati bontásban, hányan haltak meg, hányan vannak karanténban, hányan és milyen oltást kaptak, milyen oltásokkal hányan kerültek kórházba és minden ezzel kapcsolatos kutatást. Emellett engedélyezzék a média részére, hogy a Covid-osztályokról, kórházakról valódi képet tudjanak mutatni a lakosságnak – tette hozzá.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára elképesztőnek nevezte, hogy a baloldal még mindig pártpolitikai ügyet próbál csinálni a koronavírus elleni védekezésből, és nem kezelik nemzeti kérdésként. Az elmúlt másfél-két évben is így jártak el, amikor az oltásellenes kampány élére álltak, amikor a keleti vakcinák ellen lázítottak – jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a járvány ellen nem a bezárások és a korlátozások jelentenek alapvetően megoldást, hanem az oltás. Ismertette: Magyarországon a beoltottak száma most fogja elérni a hatmilliót, több mint 5,7 millióan a második, 1,5 millióan már a harmadik vakcinát is megkapták, az oltottak visszabetegedési aránya pedig egy százalék alatti.

Korábban írtuk