Késő este egy ismerőse talált rá, az elsődleges információk szerint más nem tartózkodott a lakásban. A rendőrség kizárta az idegenkezűséget vagy bűncselekményt, halálának körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Sajtóinformációk szerint Daróczi Dávid felakasztotta magát, de Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese ezt nem erősítette meg. A mentősök 30-40 percen keresztül próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

Azt, hogy mi vezette odáig a volt kormányszóvivőt, hogy önkezével vessen véget az életének, egyelőre nem tudni. Holttestét egy lemezkoporsóban szállították el az Andrássy úti lakásból. Daróczi Dávid két hét múlva lett volna 38 éves.

Daróczi Dávid a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán, majd a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán tanult. Több lapnál is dolgozott, elnöke volt egy ideig a Rádió C felügyelőbizottságának és dolgozott a Magyar Televízióban is. 2005-2007 között a Miniszterelnöki Hivatalban volt a miniszterelnök szövegírója, majd a Kormányszóvivői Iroda vezetője lett. 2007 júniusában kormányszóvivőnek nevezték ki, a posztról 2009. április 24-én mondott le, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök távozásával.

„Letaglóz volt szóvivőm és barátom halála” – így reagált Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: rokonaival, barátaival, ismerőseivel együtt cipeli Daróczi Dávid halálának fájdalmas terhét. Azt mondta: szeretné hinni, hogy lelke halálában nyugalmat talál.

Az MSZP mély döbbenettel értesült Daróczi Dávid tragikus haláláról. A Magyar Szocialista Párt közleményében azt írja: egy fiatalember elvesztése önmagában is felkavaró, de különösen nehéz egy olyan embertől elbúcsúzni, aki nemcsak a hírek szereplője volt, hanem a mindennapok részese, munkatárs, sőt, sokaknak barát. Az MSZP osztozik a család és a barátok gyászában.

A Fidesz mély megrendüléssel fogadta a volt kormányszóvivő halálának hírét. Az ellenzéki párt képviselőcsoportja nevében Navracsics Tibor frakcióvezető részvétét fejezte ki Daróczi Dávid családjának.

(hírTV)