Az online kérdőívet az enbudapestem.hu/nagykorut oldalon, a kozossegitervezes.budapest.hu/dialogs/nagykorut/questionnaire/answers/new címen lehet kitölteni. A tervezés későbbi fázisában – 2021 elején – a konkrét elképzelésekről is elmondhatják majd a budapestiek a véleményüket – olvasható a közleményben.

Hirdetés

Közölték: ez a fejlesztés túlmutat a közlekedési problémákon, ezért a főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása. Olyan helyszín, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni vagy épp boltot üzemeltetni. Céljuk, hogy a tervezés a szakmai és civil szervezetek és az érintettek folyamatos bevonásával és tájékoztatásával valósuljon meg – fogalmaztak.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: 2021 tavaszának végére készül majd el a koncepció, amely megalapozza a fejlesztési munkákat.

A szakmai és civil szervezetekkel közös szakmai workshop-sorozat is indul, hogy a tervezési folyamat konstruktív szakmai párbeszéd, „ötletelés és vita mentén új ötletekkel és impulzusokkal gazdagodjon”. A szakmai workshopokon való részvételre november 20-áig lehet jelentkezni – olvasható a közleményben.

Korábban írtuk
Hirdetés
Hirdetés