Fotó: Facebook.com (archív, illusztráció)
Hirdetés

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy konzultációt indítanak az európai minimálbérről. A munkaadókat és a szakszervezeteket kérdezi arról, hogy szerintük szükség van-e a bérezés alapvető feltételeinek szabályozására – írja a magát gyárakhoz láncoló Komjáthi.

Az MSZP üdvözli ezt a kezdeményezést, mert ezzel közelebb került az általunk és az európai szocialisták által követelt szociális Európa megvalósítása. Ugyanakkor mi ezt a konzultációt egy lépéssel közelebb vinnénk a dolgozókhoz – lelkendezik a szocialista politikus.  

Az online felületen elérhető kérdőív kitöltésével mindenki elmondhatja véleményét az európai minimálbérre vonatkozó kezdeményezésről. Az eredményeket pedig az Európai Bizottságnak és a magyar kormánynak is eljuttatjuk, és egy cselekvési tervet is be fogunk nyújtani, mert fel kell zárkóztatni a legkisebb fizetéseket, ezért a minimálbér radikális emelésére van szükség – írja Komjáthi

Baloldali pártként úgy gondoljuk, hogy a magyar dolgozók magasabb életszínvonalat és fizetéseket érdemelnek. Ezért akarjuk, hogy megvalósuljon a szociális Európa, amely javítaná az emberek hétköznapi jólétét, életkörülményeit. És ezért támogatjuk az európai minimálbér bevezetését – zárul a közlemény.

(A közleményből hiányzik a kérdőív elérhetősége, és egyelőre a párt honlapján sem sikerült megtalálnunk azt – szerk.)