A Magyar Televízióban május 3-án, négy napra rá pedig a Vajdasági Televízióban láthatják a nézők a két közszolgálati csatorna közös programját. A kívánságműsor sztárvendége az Eurovíziós Dalfesztiválra készülő Wolf Kati.

Az Önök kérték májusi adásában a háziasszonyi teendőket Bényi Ildikó látja el, partnere délvidékről Kruncz Anikó lesz. A Vajdasági Televízió műsorvezetője Újvidéken az Óvónőképző Főiskolán szerzett diplomát, majd néhány évvel később egy magán Közgazdasági Egyetemen folytatta tanulmányait. A közszolgálati csatornánál másfél évtizede dolgozik.

Páratlan érdeklődés kísérte a közös műsort, csak a Vajdaságból több mint száz kérés érkezett. A május első vasárnapját követő műsorban a szerkesztő természetesen elsősorban az édesanyáknak szánt kívánságokat teljesíti. Az ötvenperces összeállításban Bródy János Mama kérlek című szerzeménye mellett Honthy Hanna Az én anyám című dala is felhangzik, a vajdasági művészeket többek között Vitkay Kucsera Ágnes, a Folton Folk zenekar és az újvidéki Kapisztrán kórus képviseli.

A műsor sztárvendége Wolf Kati, az 56. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyzője. A Düsseldorfba készülő művész beszél pályafutásáról, s szavai nyomán a nézők bepillanthatnak egy rangos zenei seregszemle kulisszatitkaiba is. Mivel egy kívánságműsor látja vendégül az énekesnőt, természetesen felhangzik a Szerelem, miért múlsz? című versenydal angol változata is.

A Magyar Televízió 2010 karácsonyán hagyományt teremtett, amikor közös kívánságműsorral köszöntötte a második születésnapját ünneplő Erdélyi Magyar Televíziót. Az Önök kérték ünnepi összeállításának sikere nyomán az MTV idén anyák napjára a Vajdasági Televízióval együtt szerkesztette a programot.

A vajdasági magyar televíziózás fontos szerepet tölt be a délvidéki magyarság tájékoztatásában. Az intézmény 1968. január 1-jén indította első adását, napjainkban tíz nyelven sugároz műsorokat. A napi 2-5 órában jelentkező magyar adás mintegy 30 újságíró, szerkesztő és munkatárs keze munkáját dicséri.

Szerkesztő: Ajkay Krisztina

Műsorvezetők: Bényi Ildikó és Kruncz Anikó

Adás a Magyar Televízióban: 2011. május 3., kedd (20.09, m1), május 4., szerda (9.03, m1)

Adás a Vajdasági Televízióban: 2011. május 7., szombat (20.00, 2. csatorna)