Ónos eső veszélye miatt újabb megyékre adott ki figyelmeztetést szerdán a meteorológiai szolgálat. A fővárosban és tizenkét megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Fotó: ShutterStock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: előreláthatólag szerda délig a Duna vonaláig, majd a nap további részében a Dél-Alföld nyugati felében és esetleg Pest-megyében is kialakulhat néhol gyenge, átmeneti kis mennyiségű (néhány tized milliméternyi) ónos eső vagy esetleg fagyott eső.

Az ónos eső veszélye miatt szerdára Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az ország északkeleti harmadában hószállingózás, míg napközben nyugaton egyre inkább jelentéktelen mennyiségű eső fordulhat elő – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a nappali maximumok mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között alakulnak. Késő este mínusz 5 és plusz 2 fok közé hűl a levegő, keleten lesz a hidegebb.

Csütörtökön a Dunántúlon még kezdetben eső, havas eső, a Dunától keletre néhol hószállingózás még előfordulhat. Estétől már nem valószínű csapadék.

MTI