Ezek közé tartozik a 2000-ben megalapított Aranyeső Alapítvány is, amelynek elsődleges célja, hogy beteg gyermekeket nevelő családokat támogasson, és hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód, illetve a megelőzés fontosságára. Ennek keretében szervez gyűjtéseket és nyújt támogatást országosan számos családnak. Többek között gyógyszerrel, gyógyászati eszközökkel segítik őket.

– Az alapítvány évek óta foglalkozik prevenciós tevékenységgel, amelynek kiemelt célterületei elsősorban az oktatási intézmények – nyilatkozta dr. Hátsági-Horváth Miklós kuratóriumi elnök. – Szervezetünk több együttműködő partnerrel, iskolákkal, kórházakkal, többek között a budapesti Csalogány utcai Gyermekotthonnal, a Fejér megyei Szent György Kórházzal, Ukrajnában a Mezőkaszonyi Középiskolával, valamint a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetséggel szervez közös programokat. Alapítványunk fontosnak tartja, hogy elismerje azoknak az embereknek a tevékenységét, akik különösképpen segítik nehéz helyzetbe került embertársaikat, illetve példát mutatva mindannyiunk számára, erős hittel kivezették magukat és családjukat reménytelen helyzetükből.

Az elmúlt öt évben Szent Rita-díjat kapott az ismertebb személyiségek közül Böjte Csaba, az általa alapított Szent Erzsébet otthont vezető és nála nevelkedett Menyhárt család, Lévai Anikó és posztumusz dr. Béres József. A nehéz helyzetbe került emberek védőszentjéről, Szent Ritáról elnevezett és öt évvel ezelőtt életre hívott fesztivál egyre sikeresebb és népszerűbb. A Szent Rita-fesztivált május 17-én, szombaton, ismét megrendezi az alapítvány Székesfehérváron, amelyen minden korosztály megtalálhatja a számára legérdekesebb, legizgalmasabb szabadidő-eltöltési lehetőséget. A rendezvény fővédnökei az elmúlt években Mádl Dalma asszony és Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök volt.

– A fesztivál megrendezése mellett egy nemes ügy érdekében is fellépünk. Az idén egy székesfehérvári kisfiúnak, Ekker Zsoltikának, egy hármas ikrekből egyedül életben maradt, születésekor agyvérzést szenvedett gyermeknek gyűjtünk. A hároméves kisfiú gyógyítására, őssejtkezelés útján, csak Kínában van lehetőség. Ma az alapítványok igen kevés támogatásban részesülnek, pedig jelentős feladatokat látnak el. Ezért kérjük önöket, hogy segítség munkánkat jövedelemadójuk egy százalékával, illetve adományaikkal.

Jövedelemadójuk egy százalékát az Aranyeső Alapítvány az Egészséges Emberért 18490389-1-07 adószámra küldhetik el.

A „Szent Rita” számlaszám, amelyre adományaikat várják: 58000236-11017093-30000003