Hirdetés

Gál Kristóf alezredes kiemelte: közülük 161-en közterületen, 49-en egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyen, 11-en pedig tömegközlekedési eszközökön nem viseltek maszkot.

A kijárási tilalomra vonatkozó szabály megszegése miatt csütörtökön 436 emberrel szemben léptek fel a rendőrök – tette hozzá. Csütörtökön a Magyarország területén átutazás szabályainak megsértése miatt 46 emberrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Gál Kristóf elmondta azt is, hogy csütörtökön 7616 hatósági házi karantént rendeltek el. Jelenleg 45 164-en vannak hatósági házi karanténban, közülük 4073-an regisztráltak az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazásra. A rendőrök 16 415 helyszíni ellenőrzést tartottak a hatósági házi karanténban levőknél csütörtökön.

Az ORFK szóvivője emlékeztetett arra: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, a járvány harmadik hullámának letörésére a kormány a védelmi intézkedések szigorítását rendeli el, ez érinti többi között a maszkhasználatot, az üzletek és szolgáltatások nyitva tartását, továbbá a határforgalom ellenőrzését. Hozzátette: a részletszabályokról hamarosan megjelenik a kormányrendelet, kérik a lakosság türelmét és együttműködését.

Korábban írtuk