Hirdetés

Kiss Róbert kiemelte: a hétvégén országosan 3945 szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök, ezzel 26 316-ra nőtt az intézkedések száma a kijárási korlátozások bevezetése óta. Az elmúlt 24 órában 1738 szabályszegés történt: 816 esetben figyelmeztetett a rendőrség, 521 helyszíni bírságot szabott ki, és 401 feljelentést tett emiatt.

Elmondta, a hétköznapokhoz képest a hétvégéken többen szegik meg a kijárási korlátozást, de ez alkalommal Budapesten nem kellett intézkedniük a rendőröknek. Közölte: a mostani hétvégén tapasztalatuk szerint Budapesten jobban betartották a szabályokat, mint az ország más részein.

Kiss Róbert tájékoztatása szerint vasárnap két teherszállító járat – egy Sanghajból és egy Szöulból – szállított 22 tonnányi egyéni védőfelszerelést Magyarországra.

Az elmúlt 24 órában 750 esetben rendeltek el hatósági házi karantént az országba belépőknek. Folytatódik a korábbi tendencia, egyre kevesebbet rendelnek el, így egyre kevesebben – most 11 240-en – vannak hatósági házi karanténban, amelyet eddig 252 576 esetben ellenőriztek – ismertette.

Eddig 247 ember ellen indult büntetőeljárás, 61 esetben rémhírterjesztés, 26-ban közveszéllyel fenyegetés, 72-ben csalás, 13-ban pedig járványügyi szabályszegés miatt, és 49 embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A határforgalomról annyit mondott, hogy Csanádpalotánál van kisebb fennakadás a belépő teherforgalomban.