Arató Gergely (DK) elmondta: valóban nemes cél a határon túli magyar tehetséges fiatalok segítése, és a kormánypárti képviselők gyakran beszélnek is erről, de sokszor kiderül, hogy a szép szavak mögött más a valóság. Most a sajtóból az derült ki, hogy a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványnak érkezett támogatás döntő részét egy budai villára fordították – közölte.

Hirdetés

Kiemelte: ez azért vált fideszes üggyé, mert kiderült, hogy a villában a házelnök kabinetfőnökének a rokonai laknak, és az adományozó egy olyan kínai üzletember, akit a házelnök javaslatára tüntettek ki magas állami kitüntetéssel és jó viszonyban van fideszes vezetőkkel. Ez a történet „nagyon is jellemző önökre” – mondta a kormánypárti képviselőknek. Önök szeretnek mindenkit kioktatni, de az ilyen ügyek azt mutatják, hogy mindez képmutatás – fogalmazott.

Orbán Balázs: Aratót valójában nem érdekli a határon túli magyarok ügye

Orbán Balázs minderre azt mondta: már hétfőn is volt szó arról, hogy az említett alapítvány csak magánadományokból működik, semmiféle közpénzt nem kezel, így a kormánynak nincs hatásköre az ügyben.

Kitért rá: a képviselő annak a politikai erőnek a tagja, amely sorozatosan kampányol a határon túli magyarok ellen, a pártja egyedüli ellenzéki erőként tagadja azt a politikai konszenzust, amely a határon túli magyarok támogatásával kapcsolatban kialakulni lászik. A DK a 2010 óta meghozott nemzetpolitikai lépéseket sem támogatta, ezért álszent a képviselő felszólalása, hiszen valójában nem érdekli a határon túli magyarok ügye – fogalmazott. Hozzátette: ezzel csak a Városháza eladása miatti balhéról akarja elterelni a figyelmet.

Korábban írtuk