Bősz Anett (DK) szerint a kormány első- és másodrendűekre osztja a polgárokat. Ezúttal a nagyobb városok polgárait fokozták le azzal, hogy nem kompenzálják az iparűzésiadó-kiesést.

Hirdetés

Sorolta, hogyan sarcolta meg „kegyetlenül” a kormányzat a településeket, ami szerinte működésképtelenné teszi azokat. Tizenkét kormánypárti vezetésű megyei jogú város tavaly gyorssegélyben részesült – mondta -, míg számos város nem kap kompenzációt, holott erre szerinte a brüsszeli támogatásból is lett volna lehetőség. Érdi példákat hozott erre.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára úgy felelt: egy pandémia kellős közepén nem megszorítások kellenek, hanem adócsökkentés, nem sanyargatni kell az embereket, hanem támogatni. Hozzátette: az iparűzési adóval sem elvett bevételt a kormány, hanem otthagyta azt a vállalkozásoknál. „Kérdezze meg az érdi vállalkozókat!” – szólította fel a képviselőt.

Fontosnak nevezte, hogy minden önkormányzat el tudja látni törvényben meghatározott feladatát. Ezért konszolidálta a kormány az önkormányzatokat 2010 után, és ezért emelkedik az állami támogatásuk – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

A képviselő a választ nem fogadja el.

Nem szabad összekeverni a fejlesztési pénzeket a működési költségvetéssel! A kormány ilyen irányú csúsztatása rendkívül rosszul érinti az ellenzéki vezetésű városokat.

Posted by Bősz Anett on Monday, February 22, 2021