Jakab Péter és a tények

Ózdon a jobbikos polgármester 25 százalékkal csökkentette az óvodai dolgozók bérét. Ez lehet, hogy önnek politikailag nem tetszik, de tényszerűen igaz. Gondolja át legközelebb még egyszer, hogy a felszólalása van-e annyira értékes, mint a csönd, amit megtörni szándékozik – mondta Orbán Balázs Jakab Péternek.

Gepostet von Fidesz am Montag, 4. Mai 2020
Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) közölte, a fideszes szavazók csalódottak, mert évekig azzal hitegették őket, hogy többen azért halmozhatnak fel óriási vagyonokat, hogy legyen Magyarországon nemzeti tőkésosztály, olyan milliárdosok, akikre számítani lehet a bajban.

Most baj van, tízezrek veszítették el az állásukat és még százezrek fogják, a híres nemzeti tőkésosztály, Orbán Viktor baráti és családi köre nem mozdul, nem nyílnak a pénztárcák – mondta. Eszük ágában sincs elvárni a közteherviselést a fideszes milliárdosoktól – mondta, megjegyezve, szó sincs nemzeti tőkésekről, „a nemzet rablóbandájával” állnak szembe.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint komoly válságban nem politikai küzdelemre, hanem nemzeti összefogásra van szükség. Hozzátette: a kormány a szolidaritásra, a közös teherviselésre gondolt, amikor a járvány gazdasági hatásait enyhítő csomagot összeállította.

Korábban írtuk

Elmondta, a felszabaduló forrásokból a családok, a nyugdíjasok, a magyar vállalkozások, a munkavállalók és az adósok részesülnek. Kitért arra is, hogy az ellenzék nem képes elfogadni a kormány tényeken alapuló beszámolóit, politikai, „bolsevik vagy mensevik”, vagyis kommunista, totalitárius alapon támadják azt. Szóvá tette, hogy a jobbikos ózdi polgármester 25 százalékkal csökkentette az óvodai dolgozók bérét.

„Ózdon a jobbikos polgármester 25 százalékkal csökkentette az óvodai dolgozók bérét. Ez lehet, hogy önnek politikailag nem tetszik, de tényszerűen igaz. Gondolja át legközelebb még egyszer, hogy a felszólalása van-e annyira értékes, mint a csönd, amit megtörni szándékozik”

– mondta Orbán Balázs.