Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

Úgy vélte: a kormány felkészülhetett volna a koronavírus elleni védekezésre, azonban az egészségügyi ágazat romokban hever. Ideje lenne minisztert cserélni – jegyezte meg.

Úgy értékelt: a migrációra és a közelgő gazdasági válságra sem készült fel a kormány. Ébredjenek fel, hogy milyen állapotban van az ország, milyen állapotban várja a gazdasági válságot – szólította fel a kormányoldalt. A képviselő inflációkövető nyugdíjemelést, az átlag alatt keresők személyi jövedelemadójának elengedését, a magyar családok anyagi megerősítését, a megélhetési válság mérséklését követelte, azzal vádolva a kormányoldalt, hogy keleti típusú rezsimet építenek Magyarországon. A Jobbik ezzel szemben nyugati jólétet és nyugati demokráciát szeretne – jelentette ki.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára álszent, „összevissza katyvasznak” nevezte a képviselő felszólalását, arra emlékeztetve, hogy éppen a Jobbik volt, amely korábban a keleti típusú, autoriter iráni Forradalmi Gárdát példaként állította Magyarország elé.

Az egészségügy állapotával kapcsolatban álszentséggel vádolta Jakab Pétert, arra hivatkozva: a Jobbik most azokkal van szövetségben, akik 2002 és 2010 között elsorvasztották az egészségügyet. A számok azt mutatják, hogy most 700 milliárd forinttal több van egészségügyben, és hatezerrel több orvos dolgozik, mint 2010-ben – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a hazában való gondolkodás nem trükk, mutatvány vagy politikai gúnya, amit fel lehet ölteni; a kormányoldal minden felszólalásával a nemzet ügyét tartja szem előtt.

Mai parlamenti csörte

Gepostet von Orbán Balázs am Montag, 9. März 2020