A magyar kormányfő a belga gazdasági miniszterrel és több üzletemberrel együtt abban a vitában vett részt, amely Európa világgazdasági szerepéről szólt. Az angolul zajló kétórás eszmecserét így összegezte Orbán Viktor brüsszeli magyar tudósítók előtt: „Örülök annak, hogy ismét egy olyan európai fórumnak lehetett Magyarország a fő vendége, amely méltányolta, elismerte, sőt talán még túl is dicsérte a magyar elnökség, tehát Magyarország teljesítményét”.

Orbán Viktor végül a magyar gazdaságról is beszélt a legfrissebb statisztikai adatok kapcsán. Fontosnak tartotta, hogy a magyar gazdaság az elmúlt hónapokban egyre javuló teljesítményt nyújtott. Biztatónak nevezte a legfrissebb foglalkoztatási adatokat, amelyek szerint 18-20 ezerrel többen dolgoznak ma, mint egy évvel korábban. „Jó reményünk van arra, hogy a magyar gazdaság fél év múlva egy sikertörténet lesz az egész Európai Unió számára” – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő tárgyal José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével a magyar elnökség előtt álló teendőkről, tehát a gazdasági jogszabálycsomag európai parlamenti elfogadtatásáról, a horvát csatlakozásról és a schengeni szabályok körül fellángolt vitákról.

(Forrás: MR1-Kossuth)