A Fidesz elnöke rámutatott, az elkövetkező két hét legfontosabb feladata, hogy mindenkivel meg kell értetni, a változást akaró embereknek mind a két szavazatára szükség van. Minden választást el lehet veszíteni, ha az emberek nem mennek el szavazni, mert csak a választás napján, csak a szavazófülkében lehet azt megnyerni.

Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta azt is, közösségük mára olyan erővé vált, olyan helyzetben van, amely hosszútávon meghatározó szerepet tölthet be Magyarország, és Közép-Európa jövőjének alakításában. Ez azt is jelenti, ma csak a Fidesz képes olyan egységet teremteni, olyan nagy támogatottságú, erős kormányt állítani, amellyel az ország sikerrel tudja leküzdeni az akadályokat. Csak a Fidesz képes munkahelyeket teremteni, talpra állítani a gazdaságot, megmenteni az egészségügyet, és közbiztonságot teremteni. Hozzátette továbbá, csak a Fidesz képes arra, hogy olyan változást vigyen végbe, amely több mint forradalom.

Mint a párt miniszterelnök-jelöltje fogalmazott, a Fidesz egy olyan forradalomban jött létre, amely a hazugság rendje ellen lázadt. Küldetéssel született, és nem ideológiát, hanem eszményt képvisel. A Fidesz Magyarország, a szabadság és az emberek pártja – összegezte.

Orbán Viktor úgy véli hazánk ma „nagy bajban van”, és az elmúlt évtizedekben nem állt nagyobb feladatok előtt, mint most. A Fidesz elnöke elkötelezett segítséget, támogatást, és munkát kért Magyarország együttes újjáépítéséhez, hozzátéve, úgy kell minél gyorsabb, és gyökeresebb változást elérni, hogy annak minden magyar ember a nyertese legyen.

Megfogalmazása szerint, „egy katasztrófa sújtotta országot” kell újjáépíteni, olyan erőssé tenni, amellyel többet nem történhet meg az, ami az elmúlt nyolc évben. A reményvesztett, dühös, és kiábrándult emberek sokaságából, büszke nemzetet kell szervezni, amely nem tűri el, hogy bármilyen kormány olyan szégyent hozzon rá, mint a szocialisták. Mindezt pedig úgy lehet megvalósítani, ha a magyarság egészét képviselik. Fontos, hogy a politika és a kormányzás az emberekről szóljon. „Ki kell nyitni a kapukat, hogy a magyarok azt érezhessék, politikai beállítottságuktól, vallásuktól, koruktól, nemüktől, iskolai végzettségüktől, anyagi helyzetüktől függetlenül ránk számíthatnak” – mondta Orbán Viktor.

Megjegyezte, amire vállalkoznak szolgálat, a választók felhatalmazása pedig nem cél, hanem eszköz, ennek a tisztességes és sikeres végrehajtásához. Hozzáfűzte, nemcsak sokat kell tenniük, de sokan is kell lenniük, mert az elmúlt nyolc év súlyos gondjainak leküzdéséhez, a szocialisták visszahúzó és visszatérni akaró erejének leküzdéséhez nagy túlerő szükséges. Minden szavazatra szükség van – hangsúlyozta a párt elnöke.

(orbanviktor.hu)