Az Országgyűlés hétfői ülésén, az azonnali kérdések órájában Jakab Péter (Jobbik) azt mondta a miniszterelnöknek, hogy egyetlen kérdése van hozzá: „milyen a félelmen és szegénységen vett győzelem íze?” A múlt vasárnapi borsodi időközi választáson ugyanis azt mondták neki a helyiek – folytatta a Jobbik frakcióvezetője –, hogy azért szavaznak a Fideszre, mert az egyetlen bevételi forrásuk a közmunka, és ha nem jó helyre húzzák az ikszet, a fideszes polgármester ezt is elveszi tőlük.

Hirdetés

Jakab Péter szerint (aki, mint ismert, a borsodi választás előtt nagyon magabiztos volt, a voksolás utáni parlamenti ülésen ugyanakkor nem vett részt) Orbán Viktor eddigi kormányzati teljesítménye: ellenségkép-gyártás, gyűlöletszítás, nemzetmegosztás, ellenséglejáratás, magyarok nyomorban tartása.

– Köszönjük a gratulációkat – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök válaszában, hozzátéve: „hallgatjuk önt, és nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk”. Sírni is volna ok – mondta –, mert ahogy Jakab Péter beszél a borsodi emberekről, több mint megalázó.

– Azért vesztették el a választást, mert önök így beszélnek a borsodi emberekről, és pontosan azt gondolják róluk, amit most ön itt elmondott – jelentette ki, szánalmasnak, nevetségesnek minősítve a frakcióvezető szavait. – Most, hogy így lebontották a kétharmadot, a Gyalog galopp Fekete lovagja jut eszembe. Egyezzünk ki döntetlenben – mondta a kormányfő.

Egyezzünk ki döntetlenben

Most, hogy így "lebontották a kétharmadot", a Gyalog galopp Fekete Lovagja jut eszembe: egyezzünk ki döntetlenben – mondta Orbán Viktor Jakab Péternek.

Gepostet von Fidesz am Montag, 19. Oktober 2020

Jakab Péter viszonválaszában azt mondta, a miniszterelnök továbbra sem a nyugdíjakkal, a bérekkel, az egészségüggyel foglalkozik, hanem marad a gyűlölködés, a hazudozás. 

– Mi, ellenzékiek a hazugságra igazsággal válaszolunk, a gyűlöletre összefogással, a megosztásra egységgel – fogalmazott, ellenzéki összefogást ígérve mind a 106 országgyűlési választókörzetben. 

Szavait úgy zárta, véget fognak vetni a „krumplikirályságnak”. 

Ezután elindult Orbán Viktor felé egy zsák krumplival, mondván, hogy a borsodiak ezt küldik neki. A parlamenti közvetítésben ugyanakkor az volt látható, hogy több kormánypárti képviselő, mások mellett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Balla György, a kormánypárt frakcióigazgatója igyekezett az újra nevetséges akcióval próbálkozó Jakab Péter útját állni.

Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Kabinetiroda

Jakab István levezető elnök figyelmeztette a Jobbik frakcióvezetőjét, és jelezte, hogy megteszi a szükséges intézkedéseket.

Orbán Viktor viszonválaszában úgy fogalmazott: „remélem, a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni”.

A miniszterelnök biztosította Szerencs választókörzetének összes lakóját, hogy ezután is számíthatnak a Fidesz-KDNP-re, és mindent megtesznek a térség felemeléséért. Végül így fordulz a Jobbikhoz:

– Önök azt mondták, remélik, méltósággal veszítjük majd el a kétharmadot. Nem veszítettük el, azt viszont látom, hogy önök két dolgot nem tudnak, nyerni meg veszíteni.

Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Kabinetiroda

A történteket Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető a Facebookon kommentálta.

„Jakab Péter összeomlott: ma egy zsák krumplival erőszakoskodott a parlamentben. Dühös volt, most tudta meg, hogy ez is kell a paprikás krumpliba” – írta a kormánypárti politikus.

Jakab Péter összeomlott: ma egy zsák krumplival erőszakoskodott a parlamentben. 🤯🥔 Dühös volt, most tudta meg, hogy ez is kell a paprikás krumpliba.

Gepostet von Kocsis Máté am Montag, 19. Oktober 2020
Korábban írtuk