Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon // Day forty-nine. We are entering a new phase of defense: gradually and under strict rules, we can restart life in Hungary

Gepostet von Orbán Viktor am Mittwoch, 29. April 2020
Hirdetés

A védekezés első szakasza lezárult, közös erőfeszítésnek köszönhetően az egészségügy felkészült a tömeges megbetegedés időszakára – mondta Orbán Viktor.

A védekezés új szakaszba léphet, megpróbálhatjuk újraindítani az életet, fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni. Az idősek és a legfertőzötteb területen lévők feszes védelmét fenn kell tartani – tette hozzá.

Korábban írtuk

Budapesten és környékén a kijárási korlátozás életben marad – mondta Orbán Viktor. Vidéken az üzletek korlátok nélkül kinyithatnak, az éttermek teraszai kinyithatnak, az arc eltakarsa kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen. A szabadtéri strandok kinyithatnak.

A 1,5 méteres távolság betartása és az arc eltakarása védőmaszkokkal azonban az üzletekben és a tömegközlekedésben kötelező lesz.

Az idősek védett időzónáját fenntartja a kormány. Az idősektől Orbán Viktor azt kérte, hogy csak kellő körültekintéssel hagyják el az otthonaikat.

A felsoroláson kívül a videó végén külön megüzente: a virágüzletek péntektől korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen magyarázata szerint anyák napjára készülünk.

„Isten éltesse az édesanyákat, egyetlen magyar sincs egyedül” – zárta rövid videóüzenetét a kormányfő.

A többi részletszabályt csütörtökön ismertetik.

Budapesten és környékén marad a kijárási korlátozás, vidéken egyes helyek kinyithatnak.Az intezkedések hétfőn 0 órától lépnek életbe.

Gepostet von Dömötör Csaba am Mittwoch, 29. April 2020