Hirdetés

A kormányfő a rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek nevezte, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni. A védekezés olyan hatékony volt, hogy nem következett be tömeges fertőzés Magyarországon, elsősorban azért, mert a Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által vezetett egészségügyi csapat és az egészségügyi dolgozók időben elvégezték a munkájukat – mondta, jelezve ugyanakkor, hogy a veszély nem múlt el, a járványügyi készültséget fenn kell tartani. A sikeres védekezés több ezer idős ember életét mentette meg – hangsúlyozta.

A gazdasági intézkedésekkel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte: több mint egymillió olyan dolgozó van Magyarországon, akinek a munkahelye megmentésében, megtartásában sikerült valamilyen kormányzati segítséget nyújtani.

A rádióinterjúban szó volt a tranzitzónák ügyéről is, amellyel kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott: „feléledtek a brüsszeli bürokraták”, nemcsak Magyarországra, hanem egész Európa biztonságára nézve is „veszélyes döntést” hoztak az Európai Bíróságon. A magyar szabályozás szerint ezentúl „a kerítésen kívül” kell majd várakozniuk a migránsoknak – közölte.

Korábban írtuk