Szakács László (MSZP) arról beszélt: munka nélkül nincs jövedelem, számos szektor pedig kényszerűen állt le a járvány miatt, amelyben dolgozókat szerinte kártalanítani kellene.

Hirdetés

Mikor jelentik be, hogy milyen vissza nem térítendő támogatásokat kaphatnak a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) a hitelek helyett? Meddig hosszabbítják meg a hitelfizetési moratóriumot? – sorolta kérdéseit a miniszterelnöknek. 

Orbán Viktor úgy felelt: a kormány megkezdte a 10 millió forintos kamatmentes hitel nyújtását a kkv-knak, „de nem vagyok a konstrukcióval még elégedett”, az ugyanis túl bürokratikus. A konstrukciót ugyanakkor jónak ítélte, mivel a vállalkozások jelentkeznek a hitelre.

Igenis van bértámogatás – folytatta válaszát -, és a kis szálláshelykiadók számára is segítséget nyújt a kormány, amelyet eddig 45 ezer szobára fizettek ki. 

Korábban írtuk

Úgy értékelt: a gazdaságpolitikai intézkedések együttesen alkalmasak arra, hogy az ország túljusson a pandémia okozta gazdasági válságon. Az eszközök közül a hitelmoratórium a legfontosabb – mondta -, „milyen kár, hogy ön nem szavazta meg” – felelte Szakács Lászlónak.

Kijelentette azt is: nem tartja méltányosnak az elhangzottakat, mert például a fővárosi vállalkozóknak juttatott bértámogatást „az önök által vezetett főváros azonnal lefoglalta és elvette a vállalkozóktól”. Bírálta az egykori baloldali kormány válságkezelését is.

Hogy is van ez?

Dr. Szakács László azonnali kérdése a Parlamentben " Hogy is van ez? " címmel.

Posted by Magyar Szocialista Párt on Tuesday, March 16, 2021