Dúró Dóra (független) az ország uniós csatlakozásáról vont mérleget. Szerinte az unió birodalmi törekvései egyre erősebbek, miközben az árak lényegében kiegyenlítődtek, a bérek nem, és a multicégeken keresztül több profit megy ki Magyarországról Nyugatra, mint amennyi uniós támogatás érkezik az országba.

Hirdetés

Hozzátette: az EU 2006-ban nem aggódott a jogállamiságért, most viszont az országra akarja kényszeríteni a tömeges migrációt és az LMBTQ-lobbi követeléseit is.

Közölte, az unión kívül is van élet és annak megszűnése után is lesz, Magyarországnak készen kell állnia erre.

Orbán Viktor miniszterelnök az EU értelmét a társult nemzetek megmaradásában látja. Úgy fogalmazott, az uniónak is csak addig van értelme, amíg a tagállamok nemzeti megmaradását elősegíti.

Korábban írtuk

Szerinte Magyarországnak uniós tagnak kell lennie, meg kell vívnia a belső csatákat, hogy az EU olyan közösség legyen, amelyben a magyarok tudják élni a saját életüket, ahogy az történelmükből, a hagyományaikból, a felfogásukból, a szívükből, a filozófiájukból következik.

Jó helyen vagyunk az Európai Unióban – összegzett.

Közölte azt is, ha van igazán nettó győztese az uniós költségvetési rendszernek, akkor az Németország, amely az egész európai gazdaság legnagyobb nyertese, pedig első látásra az a benyomás, mintha nettó befizető lenne. Németország nettó haszonélvezője a rendszernek – hangoztatta.

Dúró Dóra reagálásában azt kérdezte, lehetővé teszik-e azt, amit most tilt az alaptörvény, hogy Magyarország ismételten népszavazáson dönthessen a tagságáról.

Orbán Viktor viszonválaszában közölte, azt támogatja, hogy a uniós kérdésekről a parlament döntsön.

Beszélt arról, hogy 2028-2030-ra Magyarország nettó befizető lesz az unióban, akkorra kiegyenlítődik az a különbség, amelyet Magyarország a kommunista múlt miatt versenyhátrányként elszenvedett.

2017-es adatokat idézve azt mondta, éves szinten átlagosan 5,7 milliárd euró ment uniós tagállamokban működő vállalatokhoz Magyarországról. Az unió költségvetéséből az ország 4,2 milliárd eurót kap – tette hozzá. Elmondta, az unió kompenzálja a támogatásnak látszó pénzekkel egy részét annak a pénznek, amit a verseny miatt ki tud vinni.

2030-ra ez megváltozik, erősek leszünk, nagyok, érdekeinket érvényesíteni tudjuk, fejlődni fogunk és az fog történni, hogy Magyarország a legjobban fejlett országok közé tartozva nem nettó pénzkivevő, hanem nettó befizető lesz – mondta.

Orbán Viktor nem támogatja a népszavazást az EU-kilépésrőlAz Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta eltelt több mint…

Posted by Dúró Dóra on Monday, November 16, 2020