Költségvetés ✅ 5.5% fölé kell emelnünk a gazdasági növekedést. Nagy feladat, de nem lehetetlen // Budget ✅ We need to raise economic growth above 5.5%. It’s a huge task, but not impossible

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, June 15, 2021
Hirdetés

A kormányfő kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban közölte, hogy az Országgyűlés délután elfogadta a magyar gazdaság újraindításáról szóló költségvetést.

Hozzátette: 5,5 százalékos gazdasági növekedést akarnak elérni, „a költségvetés ehhez jó alap, de önmagában nem elegendő”.

Úgy fogalmazott: „bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk, hogy 5,5 százalék fölé emeljük a gazdasági növekedést, de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek”.

A miniszerelnök egyúttal leszögezte: folytatják a 13. havi nyugdíj visszaadását, visszaépítését, a 25 év alattiak számára személyi jövedelemadó nélküli munkalehetőséget tudnak biztosítani, megegyezhetnek a vállalkozókkal, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér, és ismét csökkenthetik a munkát terhelő adókat.

Korábban írtuk

„Nagy feladat, de nem lehetetlen. Hajrá, magyarok!” – zárta szavait a miniszterelnök.