Tizenharmadik nap. Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép Kínából – adta hírül Magyarország miniszterelnöke a Facebook-oldalán egy képgaléria kíséretében.

Hirdetés

Tizenharmadik nap. Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86…

Gepostet von Orbán Viktor am Montag, 23. März 2020

Közel 70 tonnányi orvosi eszköz és egészségügyi védőfelszerelés

Közel 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést szállított Budapestre a kedden, a kora reggeli órákban megérkezett járat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Semmelweis Egyetem közös beszerzésének részét képező újabb szállítmány a több mint 3 millió szájmaszk mellett 86 lélegeztetőgépet is tartalmaz – közölte a szaktárca az MTI-vel.

Közleményük szerint a Suparna légitársaság charterjárata háromnapos, a hétvégére is kiterjedő előkészítés után helyi idő szerint hétfőn délután szállt fel Sencsenből. A Boeing 747-es óriásgépet Orbán Viktor miniszterelnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Tuan Csie-lung, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete fogadta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A teljesen megrakodott repülőgép egyebek mellett 86 lélegeztetőgépet, 100 ezer védőruhát, 100 ezer pár kesztyűt, 100 ezer tesztet és több mint 3 millió orvosi maszkot hozott Magyarországra.

Tizenharmadik nap. Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép Kínából

Tizenharmadik nap. Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép Kínából // Day thirteen. The latest shipment of our Eastern runners just arrived. More than 3 million masks, 100 thousand tests, 86 ventilators from China

Gepostet von Orbán Viktor am Dienstag, 24. März 2020

Az eszközök beszerzését az ITM megbízása alapján a Semmelweis Egyetem bonyolította le, gyors leszállításukat a magyar és kínai szervezetek, hatóságok és vállalatok szoros együttműködése tette lehetővé. A létfontosságú termékeket hazai egészségügyi intézmények használhatják fel az orvosok, ápolók védelmére, az ellátásra szoruló betegek kezelésére – írták.

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezéshez szükséges készletek növeléséért. A közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmány érkezik Kínából Magyarországra – írta az ITM.

Az első orvosieszköz-szállítmány hétfőn érkezett hazánkba, amikor is sikeresen megérkeztek a magyar kormány által megrendelt egészségügyi védőfelszelések Budapestre. Az a repülőgép a fedélzetén 30 050 darab védőruhával és 82 000 darab orvosi maszkkal érkezett a fővárosba.