Hirdetés

A volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be – írta a Magyar Nemzet.

A lapnak a szerdai kormányülés szünetében Orbán Viktor ezzel összefüggésben azt mondta: „amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele”.

– Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett európai parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy Szájer József döntését tudomásul vették.

Mint ismert: egy belga lap számolt be kedden arról, hogy múlt pénteken a brüsszeli rendőrség rajtaütött egy, kizárólag férfiak részvételével megtartott összejövetelen, a résztvevőket a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg. Szájer József, aki szintén a jelenlévők között volt, vasárnap bejelentette EP-mandátumáról való lemondását.

Korábban írtuk