Ágh Péter sajtótájékoztatón ismertette Oroszvári Péter az MSZP képviselőjelöltje, a párt ifjúsági szervezetének elnökhelyettese által a Facebook közösségi portálon közreadott írását:

„Mennyei Atyám!

Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont,

kedvenc színészemet, Patrick Swayzet,

kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és

kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted,

szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor

És már február közepe van!!!”

Az idézett szöveggel kapcsolatosan Ágh elmondta, hogy úgy véli: az áthallást és az utalást mindenki érti és nem pusztán egy egyszerű viccről van szó, hanem az MSZP országgyűlési képviselőjelöltjének nagyon súlyos kijelentéséről. Sok mindent tapasztaltunk és láttunk már a szocialista gyűlöletkampányban, de olyat, hogy egy MSZP-s képviselőjelölt nyilvánosan Orbán Viktor halálát kívánja, olyat még eddig nem láttunk – fogalmazott a Fidelitas elnöke.

A fideszes politikus szerint megdöbbentő és egyben sokkoló is, hogy az MSZP képviselőjelöltje, az MSZP ifjúsági szervezetének elnökhelyettese nyilvánosan Orbán Viktor halálát kívánja, valamint megdöbbentő és egyben sokkoló, hogy ma ezt az MSZP-ben meg lehet tenni.

Követeljük – mondta Ágh Péter -, hogy az MSZP azonnal határolódjon el képviselőjelöltjétől, kérjen bocsánatot, és azonnal léptesse vissza jelöltjét mind az országos listáról, mind pedig a Vas megyei ötös számú választókörzetben.

Lehetünk ellenfelek, küzdhetünk egymás ellen a politikában, de ellenfelünk halálát kívánni, az minden határon túl megy – mutatott rá a Fidesz politikusa, hozzátéve: ha az MSZP nem lépteti vissza jelöltjét, akkor elismeri, hogy továbbra is gátlástalanul teret enged a minden eddiginél mocskosabb Gyurcsány-féle kampánynak. Ennek értelmében követeljük Oroszvári Péter azonnali visszaléptetését – jelentette ki az ellenzéki képviselő.

(fidesz.hu)