Az Országgyűlés hétfői ülésén a miniszterelnök helyretette a jobbikos botránypolitikus Jakab Pétert.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Jakab Péter (Jobbik) azt mondta: Orbán Viktor lassan a politikai pályája végéhez közeledik, az elmúlt 30 évben pontosan oda jutott el, ahonnan elindult, „ifjú kommunistából öreg kommunista lett”. „Rákosi Mátyás mondta, hogy államosítani kell az üzemeket. Miniszterelnök úr, ön pontosan ezt teszi, csak most az államosítást úgy hívják, hogy Mészáros Lőrinc, az államot meg úgy, hogy Orbán Viktor” – fogalmazott a jobbikos politikus, aki szerint Orbán Viktor az ellenzéki pártokat a „pártállami” számvevőszékkel, az ellenzéki képviselőket pedig Kövér László házelnökkel akarja „kivéreztetni”. Szavai szerint Magyarországból ismét pártállam lett.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában azt mondta: a pályájáról a választók döntenek, ahogyan a Jobbik sorsáról is a választók döntöttek, ezért vannak ott, ahol most vannak.

Jakab Péter viszonválaszában úgy fogalmazott: „a szélkakasok bukásra vannak ítélve”. Szerinte mára a Jobbik lett a néppárt.

Orbán Viktor erre úgy reagált: a jobbikos képviselő „gyerekes ripacskodásaival” próbálja felhívni magára a figyelmet, de „megértem, hogy hatalomra vágyik és türelmetlen, azt javaslom azonban, hogy várjon a sorára, és addig is tanuljon némi illemet (…), némi jólneveltség és civilizált viselkedés még nem ártott meg senkinek, próbálja ki”.

Orbán Viktor válasza Jakab Péternek

Orbán Viktor miniszterelnök válasza Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselőnek hétfőn, a parlamentben.

Gepostet von ECHO TV am Montag, 18. März 2019