Jakab Péter Orbánnak: Ön annyit ér, mint egy szatyor száraztészta!

Jakab Péter Orbánnak: Ön annyit ér, mint egy szatyor száraztészta!Érdemes megnézni, ahogy a Jobbik új frakcióvezetője a miniszterelnök képébe mondta: a Fidesz nem azért nyerte meg a választást, mert jól kormányoz, hanem azért, mert a kezében van az agymosó média, az ellenzéket elsöpörni próbáló számvevőszék, továbbá egy szatyor száraztészta, amivel megvásárolják a legszegényebbek szavazatait. Orbánnak tehát ennyit ér a nép, ezért Jakab Péter szemében Orbán sem ér többet egy szatyor száraztésztánál, mondta a Jobbik képviselője, miután arra is megkérte, hogy végre tegyen valami jót ezzel az országgal és húzzon haza Felcsútra…

Gepostet von Farkas Gergely am Montag, 17. Juni 2019
Hirdetés

A Jobbik és új frakcióvezetője lelkesen készültek a mai nagy Jakab-szónoklatra az Országgyűlésben az azonnali kérdések idején. Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő büszkén közvetítette élőben Jakab Péter felszólalását, amelyben szándékuk szerint majd jól megszorongatja a magyar miniszterelnököt.

„Érdemes megnézni, ahogy a Jobbik új frakcióvezetője a miniszterelnök képébe mondta: a Fidesz nem azért nyerte meg a választást, mert jól kormányoz, hanem azért, mert a kezében van az agymosó média, az ellenzéket elsöpörni próbáló számvevőszék, továbbá egy szatyor száraztészta, amivel megvásárolják a legszegényebbek szavazatait”

– írta önelégülten az országgyűlési képviselő. Megnézve a videót mi viszont inkább úgy gondoljuk, azért érdemes megtekinteni a felvételt, hogy lássuk, hogyan teszi helyre a hepciáskodó Jakabot az ország miniszterelnöke.

A Jakab Pétertől megszokott minősíthetetlen stílus miatt Latorcai János, az ülést levezető elnök többször felszólította a képviselőt a Házszabály és alapvető viselkedési normák betartására, de az erről nem vett tudomást. Jakab azt harsogta például:

„A saját hatalmi tébolya [vezérli], amelynek az oltárán akár kész az egész országot feláldozni. Higgye el, az én jellemem nagyon távol áll attól, hogy valaha is olyan ember legyek, mint ön. Mégis szeretném tudni, hogy ön, miniszterelnök úr, hol rontotta el.”

„Fogadja meg a tanácsomat, hogy ha még utoljára szeretne jót tenni ezzel a nemzettel, menjen vissza oda, ahonnan jött, higgye el, egy nemzet lesz hálás érte.”

Az első adag fröcsögésre Orbán Viktor a tőle megszokott higgadtsággal válaszolt:

„Ha a sajtó jól értesült, akkor két év alatt ön lesz a Jobbik harmadik frakcióvezetője a Házban, aki az ellenzéki padsorokból minősíthetetlen hangnemben rám támad. Az előző kettőnek a választók döntése miatt kellett távoznia. Kérem, legyen ennek tudatában. Ha jól értem, amit mondott, akkor önök harcolni akarnak ellenünk. De az igazság az, hogy még abban is ügyefogyottak, hogy felismerjék, kivel is harcolnak valójában. Önök nem velünk harcolnak, hanem a saját választóikkal. A Jobbik tavaly még a legerősebb ellenzéki párt volt, ma pedig a leggyengébb. Még az MSZP is jobban szerepelt önöknél. Önök egy év alatt elveszítették a választóik több mint kétharmadát. Megértem, hogy csalódottak és idegesek, és önök ezért engem hibáztatnak. De kérem, gondolkodjanak el rajta, hogy nem lehet-e, hogy az önök készülékében van a hiba.”

Jakab erre persze még jobban felbőszült, viszonválaszában folytatta acsarkodását, Orbán Viktor válaszát „papírból való nyegléskedésnek” minősítve.

Jakab véleménye szerint a Fidesz-KDNP nem azért nyerte meg a választásokat, mert jól kormányoz, hanem, mert a Fidesz kezében van a média, az Állami Számvevőszék és egy szatyor száraztészta. Jakab szerint a miniszterelnöknek ennyit ér az ország, ezért neki is „pontosan ennyit ér” a kormányfő – ezen a ponton előkapott a pad alól egy nejlonzacskót, benne némi tésztával, és azt lobogtatva megindult a miniszterelnök felé, majd letette az asztalára.

Orbán Viktor megsemmisítő választ adott a tésztás performanszára oly büszke képviselőnek:

„Ön egy olyan párt nevében szólal fel, amely elvesztette támogatóinak kétharmadát. Törpepárttá zsugorodott. Összeállt korábbi fő ellenfelével, az MSZP-vel és a DK-val. Így kaptak a legutóbbi választáson 6,4 százalékot. Az a párt, amelyik nevében most én beszélek, ugyanezen a választáson 53 százalékot kapott. Biztosan ismeri a Gyalog galopp című filmbohózatot, amelyben a kezét-lábát vesztett lovag fogadkozik a harc folytatásáról. Ön engem erre a fekete lovagra emlékeztet. Halkan kérdem, ilyen remek harci eredményekkel a tarsolyukban nem kellene-e harc helyett inkább pihenniük egyet?”

Erre a filmrészletre utalt a miniszterelnök: