Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) az azonnali kérdések között arról beszélt, hogy a magyar kormány két új kórházat épít, de Kenyában. Sorolta a hazai egészségügy problémáit, és feltette a kérdést a miniszterelnöknek: „önöknek Magyarország az első vagy Kenya?”

Bírálta Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert, aki dicséri a hazai egészségügyi ellátást. Évente 33 ezer ember hal meg daganatos betegségben, kórházi osztályokat zárnak be és még vécépapír sincs az intézményekben. Hova tűnik el az emberek által befizetett társadalombiztosítás? – kérdezte. Szerinte nem látszik a befizetés nyoma az egészségügyön.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy felelt: Kásler Miklós többet tett a rákos betegekért, mint az egész Jobbik-frakció együttvéve.   

„Epeömlésnek” és nem kérdésnek minősítette az ellenzéki felszólalást, és azt mondta Jakab Péterről, hogy gyógyíthatatlan feltűnési viszketegségben szenvedő ember, ezért folyamatosan provokál. Leszögezte ugyanakkor, hogy ezt ezután is jámbor türelemmel fogják viselni.

Banális szamárságnak minősítette a képviselő szavait és közölte: 2010 óta a kormány 770 milliárd forinttal költ többet az ágazatra, mint „az önök újdonsült, összebútorozott házastársai”, a szocialista párt.