Kormányváltást sürgettek az ellenzéki frakciók vezetői hétfőn az Országgyűlésben a miniszterelnök napirend előtti felszólalására válaszolva.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök viszonválaszában Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét idézve kifogásolta, hogy a korábbi miniszterelnök kioktatja a kormányt erkölcsi kérdésekben.

„Kész kabaré, Jakab Péter jó helyen van” – fogalmazott a kormányfő.

"Figyelemre méltó, hogy ő a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei is vannak. Gratulálunk a Jobbiknak!"Nézd meg, mit mondott Orbán Viktor Jakab Péternek.

Posted by Fidesz on Monday, September 20, 2021

A kormányfő szerint az ellenzéki felszólalások után az egész helyzet rendkívül szürreális, úgy tűnik, nem számítanak a tények, a múlt, mindenki azt mond, amit akar és mindenki másról beszél. Láthatóan a valóság nem érdekli „a velünk szemben ülőket” – vélte.

Korábban írtuk

Megjegyezte: egyedül Jakab Péternek van felmentése ez alól, mert róla mindenki tudja, hogy „bohóckodni” jár a parlamentbe, így nem kell komolyan venni, amit mond, ráadásul ő a világ egyetlen bohóca, akinek testőre is van. A Jobbiknak szokása, hogy akiket börtönnel fenyeget, azokkal összeáll – mondta.

🤡

Jakab Péter és a baloldal egy 🤡

Posted by Hollik István on Monday, September 20, 2021

Orbán Viktor közölte: az egész EU az ellenzék mögött áll, ezért legalább az unió által közzétett adatokat el kellene hinnie. Legalább a „gazdáiknak” higgyenek – kérte az ellenzéktől.

Kitért arra: 2010-ben eladósodott önkormányzatokat vettek át az előző kormánytól, átvállalták az adósságukat és a jelenlegi kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz, hogy az ország elmaradott térségeit felemelje.

Úgy vélte, az EU hitelt ad a válság leküzdésére, de ha nem adja oda időben a pénzt, amely az országnak jár, másfajta hitelekkel pótolják.

A miniszterelnök kiemelte: a világban zajló hatalmi átrendeződés nem a magyarok problémája, nem az az érdekünk, hogy ebbe belesodródjunk, hanem az, hogy mindenkivel jóban legyünk. A magyar külpolitika lényege, hogy minden fontos világpolitikai szereplővel jó viszonyban kell lennünk – jelentette ki.

kapcsolódó hírek

A kormányzati intézkedésekre hívták fel a figyelmet a kormánypárti frakciók vezetői hétfőn az Országgyűlésben a miniszterelnök napirend előtti felszólalására válaszolva.