Jakab Péter (Jobbik) szerint Orbán Viktor elszúrta a válságkezelést. Bár a miniszterelnök azt ígérte, a védekezés sikerét a megmentett emberéletekben méri és vállalja a felelősséget, Magyarország lakosságarányosan világelső a halálozásban, és sokaknak nincs állása a járvány miatt – közölte.

Hirdetés

Úgy látja, a kormányfő mindig másra mutogat, mindenkit hibásnak tart, csak magát nem, pedig ő irányítja az országot, és minden szükséges eszköze megvan.

COVID 2/167. Az oltás életet ment. Az oltásellenes baloldal életeket tesz kockára. Ne dőljenek be nekik // The…

Posted by Orbán Viktor on Monday, April 26, 2021

Orbán Viktor válaszában ismertette a legutóbbi járványadatokat, és azt mondta: a beoltottak száma több mint 3,6 millió, míg két oltást több mint 1,6 millió ember kapott. Remélhetőleg május elejére elérjük a 4,5 millió beoltottat, míg június elejére a 7,7 milliót – tette hozzá.

Megjegyezte: a halál komoly dolog, kellő komolysággal kell róla beszélni, de a Jobbik frakcióvezetője faragatlan és nyegle módon teszi ezt.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: az országot újraindítják, mert az életet is tisztelni kell.

A hangnem, amit a baloldal megenged magának a koronavírus áldozataival kapcsolatban, az vállalhatatlan és megengedhetetlen!

Posted by Hollik István on Monday, April 26, 2021

Jakab Péter válaszában közölte: Orbán Viktor megbukott, ezért egy piros lapot mutatott fel neki, amiért az elnöklő Latorcai János figyelmeztette is a képviselőt.

Nem kizárt, hogy amivel ma hadonászott, az egy vadiúj vörös párttagkönyv. Az emelt hangerő és a folyamatos provokáció sem teszi meg nem történtté azt, hogy azokkal kötöttek paktumot, akik ellen létrejöttek.

Posted by Dömötör Csaba on Monday, April 26, 2021

A miniszterelnök azt mondta: a halálozások számát, arányát illetően elérhető az uniós adatszolgáltatás, és abból az látható, hogy Magyarország az EU-átlag alatt van.

Kijelentette: az ellenzék igazságtalanul támadja az egészségügyet, de a nemzeti oldal pártjai az egészségügyi dolgozók mögött állnak és támogatják őket. Az ellenzék oltásellenes, mert lebeszéli az embereket az oltás felvételéről, és ezért viselnie kell a felelősséget – fűzte hozzá.