Tusnádfürdő, Kötcse, Tranzit helyett. Írás a holnapi Magyar Nemzetben.https://magyarnemzet.hu/belfold/a-libernyak-doktrina-elleni-lazadasrol-es-2022-rol-8692002/

Gepostet von Orbán Viktor am Sonntag, 20. September 2020
Hirdetés

Miután a vírus a politikai gondolkodás fórumait és színtereit megtizedelte, beszéd helyett marad az írás – fogalmaz a kormányfő az őszi politikai évadot köszöntő dolgozata bevezetőjében.

Orbán Viktor az illiberális, a kereszténydemokrata, a konzervatív és liberális gondolkodás természetéről fejti ki gondolatait. A miniszterelnök rámutat: a „libernyák” doktrína, beszédmód és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik. A konzervatívok és kereszténydemokraták számára a legnagyobb kihívást és ellenfelet ma újra a liberálisok jelentik, miközben folyamatos támadás alatt állnak legfontosabb értékeink, mint például a nemzet, a család és a vallási hagyományok – hívja fel a figyelmet.

A kormányfő írásának legizgalmasabb része talán az Európát megváltoztató négy gondolat bemutatása. Orbán Viktor kifejti azt is, hogy miért éppen Olaszországban dől majd el Európa jövője, majd a biblikus hagyományaink melletti kitartás égető szükségéről is hangsúlyosan szól.

Az írás sorra veszi a vírus második hulláma elleni védekezés gyakorlati fogásait és az első hullám hasznos tapasztalatait, illetve kitér az ellenzék mindent elutasító magatartására is.

Korábban írtuk

A magyar ellenzék olyan, mint a kolbász, hiszen be van töltve és meg van darálva. 2022-re időközben feláll a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront, így a globalista elit és a nemzeti ellenállás közötti harc még nem dőlt el

– teszi világossá Orbán Viktor. A kormányfő teljes helyzetértékelése a Magyar Nemzeti hétfői számában olvasható.