Élőben szembesítjük Orbán Viktort a szakszervezeteket zsaroló kormányzati levéllel!

Élőben szembesítjük Orbán Viktort a szakszervezeteket zsaroló kormányzati levéllel! Ez a kormány emberszámba sem veszi a munkásokat, és erre nincs mentség! Oszd meg Varju László parlamenti felszólalását! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 29. Juni 2020
Hirdetés

Varju László (DK) arról beszélt, hogy a Miniszterelnökség egyik vezetője levelet írt Kordás Lászlónak, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökének, akit arról tájékoztatott, hogy forrást vontak el tőlük. Varju László közlése szerint az indoklás az volt, hogy Kordás László a kormány ellen fellépő politikusok oldalára állt a „rabszolgatörvény” idején. A levelet a DK képviselője zsarolásnak, fenyegetésnek minősítette, az szerinte „maga a diktatúra”.

Orbán Viktor erre azt mondta: ha a szakszervezetek pénzt kérnek a költségvetésből, a kormány ezt örömmel megvizsgálja.

Varju László szerint ez a levél valójában nem a szakszervezetekről szól, hanem az általuk képviseltekről. Úgy fogalmazott: „éppen száz évvel a fehérterror után ez a legelvetemültebb gondolkodású kormány”.

Korábban írtuk

A miniszterelnök azt felelte: Varju László gazdasági minisztériumi államtitkár volt a szocialista kormányban, amelynek nyolc éve alatt a baloldal a minimálbért 23 500 forinttal emelte, a 2010 óta hivatalban lévő kormány 87 500 forinttal. Hozzáfűzte: míg 2010-ben a bruttó átlagkereset 200 ezer forint volt, addig ma meghaladja a 400 ezret.