Fotó: MTI, archív, illusztráció (szerk.)

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője addig nem mozdul Orbán Viktor küszöbéről, amíg választ nem kap a kérdéseire.

Akcióját Facebook-videóban jelentette be péntek délután, azóta időről időre hírt ad magáról közösségi oldalán. Elmondta, ő aztán ráér, kivárja a választ. Állítása szerint múlt héten levelet írt a miniszterelnöknek, ám eleddig nem kapott választ a devizahitelesekkel és ápolási díjjal kapcsolatos kérdéseire.

Gepostet von Andrea Varga-Damm am Freitag, 20. Juli 2018

Egy éjszakát már el is töltött az Országházban Varga-Damm, szombat reggel pedig büszkén bejelentette:

Reggel van. Túl vagyok az első parlamenti éjszakán. Szemben velem a zászló néha lobog, de inkább nyugalomban van. Megmosakodtam, felfrissítettem magam, kezdődhet az új nap. Én csak a válaszra várok, és ha megkapom, már megyek is haza

Varga-Damm Andreától többek között azt is megtudhattuk, hogy Orbán Viktor találkozásuk alkalmával úriemberként viselkedett a feltüzelt képviselővel:

Ebben a pillanatban távozott miniszterelnök úr a parlamentből. Legalább köszönt.

Emellett Varga-Damm azt is tudatta, a Jobbik igenis radikális párt, különben ő sem lenne a tagja. Előkerültek a fiókból az olyan régóta száműzött szófordulatok, mint radikális vagy szebb jövő:

Tudjátok, sokszor mondják ma, hogy a Jobbik már nem radikális. Nem lennék itt e közösségben, ha nem lenne radikális. Hiszen a radikalizmus azt jelenti, hogy a problémákat gyökerétől kell feltárni és megoldani. Mi eddig is küzdöttünk és ezután is ezt fogjuk tenni.

A jobbikosok a meg nem értett zsenik, látnokok képében jelennek meg a képviselő asszony értekezésében:

Lehet, hogy a társadalom még nem ért minket. Mert ma még mindenki úgy érzi, ha neki viszonylagosan elviselhető az élete, akkor ne legyen változás. Pedig mindannyian sokkal jobban élhetnénk, hiszen hazánkban minden erőforrás rendelkezésre áll. Az igaz, hogy fosztogatni nem lehet. Szóval, higgyétek el, a mi közösségünk el fogja hozni a szebb jövőt.

Az eltökélt képviselő, noha fogadkozott, ő nem távozik Orbán Viktor szobája elől, szombat reggel áttette székhelyét egy kényelmesebb helyiségbe, a Jobbik irodájába:

Miután a miniszterelnök folyosójára nem jöhetnek be a sajtósok, ezért lemegyek az irodánkba és ott várom meg azt, hogy miniszterelnök úr válaszol.

Szombat délután aztán újabb képet osztott meg, hogy bizonyítsa, nem mozdult őrhelyéről, továbbra is a miniszterelnök irodája előtt várakozik. Kiírásában a kormányközeli sajtót ostorozza, miközben előzőleg a Magyar Narancstól osztott meg egy cikket, amely szerint feladta a harcot. 

A téves hírekkel ellentétben nem adtam fel. Lejöttem a frakció irodára a további stratégia kidolgozása érdekében a számítógépemért.

Egyszemélyes kabaré.

A kormányközeli sajtó valótlan tudósítása miatt kénytelen vagyok közzétenni a képet, hogy itt ülök miniszterelnök úr irodája előtt és itt is maradok. Várom a választ.

Gepostet von Andrea Varga-Damm am Samstag, 21. Juli 2018

A téves hírekkel ellentétben nem adtam fel. Lejöttem a frakció irodára a további stratégia kidolgozása érdekében a…

Gepostet von Dr. Varga-Damm Andrea am Samstag, 21. Juli 2018