Tordai Bence (Párbeszéd) négy kérdést tett fel Orbán Viktor miniszterelnöknek. A politikus először arra volt kíváncsi, a miniszterelnök vállalja-e a felelősséget a koronavírus-járvány több mint 30 ezer halottjáért?

Hirdetés

Arról is kérdezte a kormányfőt, mit szól ahhoz, hogy az MTI szombaton nem adott hírt az ellenzéki előválasztásról?

Ha „nem követtek el semmi törvénytelenséget, amikor megfigyelték az ellenzéki politikusokat, a független újságírókat és az önöknek nem behajoló üzletembereket”, akkor miért titkosították harminc évre a hétfői nemzetbiztonsági ülésen elhangzottakat? – érdeklődött Tordai Bence.

Végül azt kérdezte, hogy a miniszterelnök támogatja-e Karácsony Gergely főpolgármester által javasolt népszavazási kérdéseket, például az álláskeresési járadék időtartamának növelését?

Korábban írtuk

Orbán Viktor válaszként úgy fogalmazott: halottakkal és a hozzátartozók érzelmeivel játszani és ezt politikai haszonlesés céljából felhasználni ízléstelen és visszataszító dolog. Hozzátette, ebben a játékban nem vesz részt, ezzel szemben mindent megtesznek, hogy legyen orvos, vakcina, kórházi ágy és minél több ember életét megmenthessék.

„Azzal, hogy az MTI nem tudósít az előválasztásról, szerintem az ellenzéknek kedvez” – jelentette ki, hozzátéve, ebben különböző vélemények lehetnek.

A nemzetbiztonsági ülés nyilvántartási rendje változatlan, az a rendje, ami, aszerint kell eljárni – közölte a harmadik kérdésre felelve kormányfő.

Az álláskeresési járadék ésszerűen három hónapos és három hónap sikertelen álláskeresés után azonnal rendelkezésre áll a közmunka. Ez a rendszer a munka felé tereli és segíti az embereket – jelentette ki Orbán Viktor.

Tordai Bence reakcióként gyengének és gyávának nevezte a járványkezelést. A második kérdést a kormányfő megkerülte – szögezte le. Szintén gyenge és gyáva magatartásnak nevezte, „elbújni” a bizottsági ülés rendje mögé megint.

A képviselő végül azt emelte ki, hogy miközben az álláskeresési járadék folyósításának időtartama három hónap, addig 14 hónap az átlagos álláskeresési idő.

A miniszterelnök viszonválaszában arra kérte az ellenzéki politikust, hogy ne becsülje le a közmunkát, különös tekintettel arra, hogy amikor a baloldal volt kormányon, akkor az érintettek 23 ezer 800 forintot kaptak.

Azonnali kérdésem Orbán Viktorhoz a parlamentben

Azonnali kérdésem Orbán Viktorhoz a parlamentben

Posted by Tordai Bence on Monday, September 20, 2021