A Fidesz elnöke hozzátette: 2009-ben új világ született, mely egyértelműen megmutatta, nem lehet az élet minden területét a piacra bízni, szükség van az állam szerepére is. Ha ismét meg akarjuk találni helyünket a világban, akkor erős nemzetre és erős nemzetgazdaságra van szükségünk – szögezte le Orbán Viktor, kiemelve: a Gyurcsány-korszak sok kárt okozott az országnak, azonban van erőnk ahhoz, hogy nagy és átfogó változást vigyünk véghez. Mint folytatta, a változáshoz szükség van egy biztos iránytűre, ez pedig a józan ész lehet. A Fidesz elnöke a józan ész nevében a szélsőségek elutasítását hangsúlyozta. A szélsőségek közé sorolta a jelenleg hatalmon lévőket, illetve azokat, akik törvényen kívül helyezik magunkat, és céljaik eléréséhez akár az erőszakot is megengedhetőnek tartják.

A jövő kormányzásának kell következnie, nem a bosszú kormányzásának, ez azonban nem jelentheti azt, hogy szemet hunyunk és átlépünk afelett, ami az elmúlt nyolc évben történt – jelentette ki Orbán Viktor, hozzáfűzve: a felelősségrevonással nem a múltnak tartozunk, hanem a jövőnek. A Fidesz-elnök szerint a politikának ismét az emberek, a nagy többség felé kell fordulnia.

„Magyarországot újjá kell építeni” – szögezte le Orbán Viktor, rámutatva: mindezt a gazdaság talpra állításával kell kezdeni. Hozzáfűzte azt is, a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értékét kell megtenni a kormányzati munka alapjául. A Fidesz elnöke a következő kormány feladatai közé sorolta a magyar termékek, a magyar áru, a termőföld és a hazai vízkészlet megvédését, a háziorvosok és az egészségügy helyzetének rendezését, a szociális biztonság, a közrend és a közbiztonság helyzetének helyreállítását. Ugyanakkor hozzátette: a változásnak az élet minden területére ki kell terjednie.

Orbán Viktor végül úgy fogalmazott: készen állok az erős és felelős kormányzásra.

(fidesz.hu)