Vadai Ágnes (DK) szerint a koronavírus-járvány elleni védekezés ügyében Orbán Viktor „a csillagokat is lehazudta az égről”, miközben kiderült, a kormány nem készítette fel az országot, sem az egészségügyet, sem az iskolákat, és nem kezdtek ingyenes és tömeges tesztelésbe sem. Majd amikor „a tehetetlenségük már mindenkit és mindent veszélyeztetett” – folytatta -, „megnyomták a pánikgombot”, és leállították az országot. „Meddig veszélyezteti még a magyarok életét az ön alkalmatlan pánikkormányzása?” – kérdezte.

Hirdetés

Orbán Viktor azt válaszolta: van abban valami magabiztosan pikáns, hogy egy olyan párt képviselője beszél hazugságról, amelyiknek elnöke kormányfőként azt mondta, hazudtak reggel, éjjel meg este. Hazugságügyben ez az a mérce, amelyiket aligha sikerül majd meghaladnia bármely kormánynak – tette hozzá.

De „a hazugság bajnokai továbbra is önök” – mondta a képviselőnek. „Önök azok, akik álápolónőket állítanak elő, kamuvideókat készítenek, és ezzel belehazudnak az emberek szemébe. Ha ma Magyarországon valaki meg akarja téveszteni az embereket, az a baloldal” – fogalmazott.

A miniszterelnök kijelentette: az ország felkészült, védekezik, és ez nemcsak a kormány tettrekészségének, hanem a kórházigazgatók, a vezető orvosok és a vezető ápolók felkészültségének köszönhető. „Amikor önök kétségbe vonják az ország felkészültségét, akkor valójában az ő munkájuk minőségét vonják kétségbe” – válaszolt a DK-s politikusnak.

Korábban írtuk

A védekezésre való felkészülésben például a lélegeztetőkészülékeket, védőeszközöket tekintve nyilvánvalónak nevezte a különbséget a mostani és a tavaszi felkészültség között.

Vadai Ágnes viszonválaszában azt kérdezte, kit érdekel, mi volt 14 éve. Mindenkit az érdekel, mi van most, mi lesz holnap – mondta, úgy értékelve: Orbán Viktornak nincs bátorsága elmondani, hogy fél éven keresztül nem csináltak semmit.

Orbán Viktor úgy reagált: amikor a baloldal kormányon volt, személy szerint Vadai Ágnes is megszavazta egyhavi bér elvételét az orvosoktól és az ápolóktól. A baloldali kormány tönkretette az egészségügyet, és hatezer orvost bocsátott el – fűzte hozzá.

Vadai Ágnes élőben szembesíti Orbánt korábbi hazugságaival

Vadai Ágnes élőben szembesíti Orbánt korábbi hazugságaival.Az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy a miniszterelnök lopni tud, de kormányozni nagyon nem! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, November 16, 2020