Az első hét rendezvényen több mint ezer érdeklődő kísérte figyelemmel a gazdasági élénkülés beindítását célzó pályázati rendszer ismertetését, a kidolgozást végző szakemberek előadásait. A kis- és középvállalkozások, önkormányzatok és non-profit szervezetek képviselői kedvezően fogadták, egyöntetűen támogatták az Új Széchenyi Tervet.

Az Új Széchenyi Tervet eddig két budapesti helyszínen, Lajosmizsén, Salgótarjánban, Miskolcon, Egerben és Szombathelyen, minden alkalommal teltház előtt ismertették a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetői. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével és a helyi önkormányzatokkal közösen szervezett rendezvényeken részletes előadások hangzottak el a kitörési pontokról, a pályáztatás egyszerűsítéséről.

Az országjáró körút célja az Új Széchenyi Terv bemutatása mellett a szakmai konzultáció elősegítése is. A rendezvényeken a vállalkozók elmondhatják véleményüket és észrevételeiket a meghirdetni tervezett pályázatokról, így azok megjelenhetnek a soron következő kiírásokban.

A hozzászólók a gazdasági felemelkedés lehetőségét emelték ki a programmal kapcsolatban, egyetértettek a kormány munkahelyteremtést és a versenyképességet előtérbe helyező gazdaságpolitikájával. Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár előadásaiban kiemelte: ha a jelenleg működő 600 ezer családi vállalkozás mindegyike csak egy fővel növeli munkavállalói létszámát az Új Széchenyi Terv segítségével, akkor 600 ezer új munkahely jöhet létre az országban.

A közönség többségét adó családi, kis- és középvállalkozók részéről megnyilvánuló élénk figyelem érezhető volt a rendezvények végén elhangzó észrevételekben is. A megszólalók jellemzően a konkrét programok iránt érdeklődnek, de számos kérdés érkezett a pályázatok beadásával kapcsolatos könnyítésekről is.

Az Új Széchenyi Terv következő pályázati kiírásai márciusban jelennek meg. Az országjáró körút februárban újabb megyeszékhelyekre viszi el a legfontosabb információkat a 93 pályázat keretében elérhető mintegy 1100 milliárd forintnyi forrásról.

Az Új Széchenyi Tervről személyesen és telefonon is részletes felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők országszerte már most 19 ügyfélszolgálat munkatársainál. A tájékoztatási pontok köre folyamatosan bővül, hogy a pályázati lehetőségek híre vidéken is mindenkihez eljuthasson.

Az Új Széchenyi Terv honlapját több mint 170 ezren keresték fel, közel másfél millió oldalletöltés történt a január 14-i indulás óta. Nagyon népszerű a Pályázati kézikönyv is, az első sorozat elfogyott, hamarosan kezdődik az utánnyomás.