A nyári felnőtt világbajnokság házigazdájának Hessequa tartományában él ugyanis egy futballszerető kormányzó, bizonyos Chris Taute, aki évről évre nagyszabású utánpótlás-viadalokat szervez, és miután Kű Lajos révén megismerte az Aranycsapat Alapítványt, valamint a Kárpát-medencei diákbajnokságot, elhatározta, hogy ezúttal magyar résztvevője is lesz a tornának. Méghozzá „összmagyar”, mert a terveknek megfelelően a legjobb játékosokból verbuválódó Kárpát-medencei magyar diákválogatott tehetett eleget a július 3–12. közötti Hessequa Cupra szóló meghívásnak. Kű Lajos azonnal ki is használta a lehetőséget. „Bűn lett volna, ha nem élünk ezzel a lehetőséggel. Képzeljük csak el, mit jelent majd egy kárpátaljai vagy csallóközi srácnak eljutni Dél-Afrikába, ráadásul a felnőtt világbajnokság idején szerencsés esetben egy vb-meccset élőben meg is nézni, amúgy pedig magyar címeres mezben futballozni” – nyilatkozta az Aranycsapat Alapítvány vezetője.

A csapat veretlenül jutott el a döntőbe. Az ekeli Kürti Dávid az elődöntőben és a döntőben is értékes találatot szerzett, amelynek köszönhetően megnyerte az U14-es bajnokságot az összmagyar diákválogatott. A kupán két mérkőzés kivételével mindegyiken gólt lőtt.

További részletek a Felvidék Ma oldalán: http://www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=23609&Itemid=1