Ezzel teljesült a vásár szervezőinek célja: visszaadták a magyar termelők hitét, és csak ezen a hétvégén 100 millió Ft-os bevételhez juttatták a kézműves magyar termelőket. A szervezők tervei szerint hamarosan elindul a Kézműves Magyar Ízek webshop, és bolthálózat is nyílik országszerte. A vásár sikerét jelzi, hogy a rendezvény Facebook oldalán többen már a vidéki megrendezést sürgetik.

Az íz mustrát pénteken délben a tradicionális magyar vásárokhoz hasonlóan harangkongatással a fővédnök Schmittné Makray Katalin nyitotta meg. A Millenárison 4500 négyzetméteren elterülő vásáron 102 termelő három nap alatt közel 100 millió Forint értékben árusított. A látogatók által leginkább kedvelt termékkategóriák: édességek, húsfélék, borok, sajtok, pálinkák voltak. A vásárlói szavazás alapján a legnépszerűbb termelő a gombakészítményeket és gyümölcslekvárokat előálló Koltay Házaspár lett.

A látogatói szavazáson a lipóti pékség lett a második, míg a harmadik helyezést az Iolimex erdélyi mustárkészítő manufaktúra kapta. Bíró Zoltán, a mustáros cég képviselője szerint: „Nagy öröm számunkra, hogy itt lehettünk a Kézműves Magyar Ízek Vásárán, és köszönjük a szervezőknek, hogy nem feledkeztek meg rólunk erdélyi termelőkről sem, hiszen a magyar ízek nem állnak meg az országhatáron, összehoznak bennünket, magyarokat.”

Pap Krisztián ötletgazda, a Kézműves Magyar Ízek Kft. vezetője kihangsúlyozta: „a Kézműves Magyar Ízek Vására egy olyan sikertörténet, amely a magyar termelők érdeme is. Hiszen az Ő kiváló ízeik nélkül nem tudtunk volna egy hétvége alatt 15 000 látogatót idecsalogatni. Folytatjuk küldetésünket, és elvisszük ezt a vásárt vidékre is, áprilisban megnyitjuk az első Kézműves Magyar Boltunkat Debrecenben és a Fővárosban. Addig is elindítjuk internetes áruházunkat, ahol bárki rendelhet az vásáron megkóstolt termékekből.”

A vásár sikerét az is jól jelzi, hogy számos termelőnek még szombaton éjjel haza kellett utaznia, ugyanis már a második napon mindent eladott. „Ezen a hétvégén több tésztát adtam el, mint a hipermarketekben egy hónapban összesen. Köszönöm a vásárlók bizalmát” – mondta az egyik termelő.

„Ezen a hétvégén új erőre kapott a magyar gasztronómia. Mind a látogatók száma, mind az itt elköltött összeg azt bizonyítja, hogy mi magyarok bízunk a hazai termékekben, szeretjük őket, és vásárlásainkkal meg is tudjuk védeni saját érdekeinket. Ez a vásár csak a kezdet, folytatjuk a magyar termékek, a magyar ízekért folytatott küzdelmünket” – mondta el Orosz Pál a főrendező Human Telex Kft. ügyvezetője.

A Kézműves Magyar Ízek Vásárának szervezője a Kézműves Magyar Ízek Kft., rendezője a Human Telex Kft. volt. A Vásár fővédnöke Schmittné Makray Katalin, Szakmai Védnöke Dr. Kardeván Endre, a háziasszony pedig Borbás Marcsi volt.