Hirdetés

Várkonyi Gergely közölte: a három férfit határzár tiltott átlépése bűntettével gyanúsítják. Szerdára virradóra negyvenen gyűltek össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél. A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerák segítségével felfedezték, hogy a határ egymáshoz közeli szakaszain, kisebb csoportokban, létrák segítségével többen megpróbálnak az ideiglenes biztonsági határzárra felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni.

A határsértők erőszakosan léptek fel a határt védő járőrökkel szemben, kövekkel dobálták meg őket, eközben a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár tettek. A rendőrök a határ közelében három szír férfit elfogtak, több csoport erőszakos átlépési kísérletét pedig megakadályozták. Az elfogott határsértőket előállították és gyanúsítottként kihallgatták ki.

Az ügyben hivatalos személy elleni, csoportosan és felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntettének gyanúja miatt is eljárás indult ismeretlen tettesek ellen – ismertette a százados.

Korábban írtuk