Őrizetbe vették azt a szerb férfit, aki autójában hat migránst szállítva karambolozott péntekre virradóra az M5-ös autópályán – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a 22 éves szerb állampolgárságú R. R. fél három körül vett fel autójába a hat utast, aki embercsempész segítségével lépte át illegálisan a zöldhatárt. A férfi feladata az volt, hogy a négy algériai, egy szomáliai és egy iraki állampolgárt eljuttassa Bécsbe.
    
A Budapest felé tartó kocsit a rendőrök az M5-ös autópályán, Szeged közelében akarták megállítani. A gyanúsított a megkülönböztető fény- és hangjelzést észrevéve nem állt meg, hanem az előtte haladó járműnek ütközött, és mindkét autó az árokba csúszott. A balesetben nyolcan – köztük a sofőr – megsérült. A gyanúsított megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elfogták.
    
A szerb férfit embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a kórházban, ahol rendőrök őrzik. Őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

(MTI)