Orosz Anna (Momentum) felidézve berlini egyetemi tanulmányait arról beszélt, hogy azért jött haza, mert tudta, hogy Magyarországért szeretne dolgozni.

Hirdetés

Szóvá tette, hogy Balatonaligán Mészáros Lőrinc és Tiborcz István a Balaton egyik leggyönyörűbb partszakaszát teszi tönkre. De szerinte a történet ismerős lehet az ország számos szegletéből.

Kitért arra is, hogy az oktatásban nincs egyetlen mutató sem, amire büszke lehetne a kormány. Elmondta, a 2023-as költségvetésből kristálytisztán látszik, hogy megy minden tovább, ahogy eddig, nem lesz érdemi béremelés a pedagógusoknak, az ápolóknak, nem lesz méltányos adópolitika, igazságos közteherviselés.

Az extraprofitadóról azt mondta, a kormány a vállalatok mögé bújva terheli át annak felelősségét, hogy a következő időszak nehéz lesz az embereknek. A kormány igazi nagy bűneként azt említette, hogy szerinte több százezer fiatalt és időst üldözött el külföldre, akinek soha nem mondta, hogy maradjon itthon.

Korábban írtuk

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára gratulált a képviselőnek, hogy befejezte egyetemi tanulmányait, mert ez a frakciójában nem mindenkiről mondható el. Az Újbudáról parlamentbe jutott momentumos politikustól azt kérte, mondjon határozott nemet a kelenföldi szolgáltató és kereskedelmi központ privatizációjára.

Az extraprofitadóval kapcsolatban a német baloldaliak ezzel kapcsolatos új törvényjavaslatára hívta fel a figyelmet. A Momentum mindig igazodni szokott, Brüsszelhez és Berlinhez is, fogadják el, ha ezt javasolják az elvtársaik Berlinben – hangoztatta.

Az építési ügyekről azt mondta, Magyarországon a jogszabályok mindenkire azonos módon vonatkoznak.

Elmondta, a Momentum bár korábban nem akart, mégis felkéredzkedett a Gyurcsány-listára, Gyurcsány hátán került a parlamentbe.