Az Együtt országos listát állít a parlamenti választásokra – jelentette be Szigetvári Viktor.

Már leadták az Együtt országos listáját, amelyet Juhász Péter vezet – jelentette be Szigetvári Viktor. Mint ismeretes, országos lista állításához egy pártnak 27 egyéni jelöltet kell indítania legalább 9 megyében és Budapesten. Szigetvári az országos listájukat igen erősnek, liberálisnak és demokratikusnak tartja. A lista első tíz szereplője a párt honlapján közöltek alapján: 

  1. Juhász Péter
  2. Szigetvári Viktor
  3. Hajdu Nóra
  4. Szabó Szabolcs
  5. Pataki Márton
  6. Spät Judit
  7. Vajda Zoltán
  8. Baranyi Krisztina
  9. Kóber György Márk
  10. Vargha Nóra

Szigetvári Viktor azt mondta, hogy még nem véglegesek az adatok, de 15 megyében közel ötven egyéni jelöltet állítanak majd. A miniszterelnök-jelölt mindezt úgy értékelte, hogy várakozáson felül jól sikerült az aláírásgyűjtésük és képesek voltak bebizonyítani, hogy pártjuk országos szervezettel és hálózattal rendelkezik. 

Az Együtt úgy látja, hogy áprilisban az egyéni választókerületekben lehet leváltani az „Orbán-rezsimet” – mondta Szigetvári Viktor, aki szerint ezért az a felelős magatartás, ha az ellenzék olyan egyéni jelölteket állít, akik választókerületükben képesek legyőzni a Fideszt.

Az Együtt hisz abban, hogy „Hódmezővásárhely példáját mindenkinek értenie kell” – fogalmazott a politikus, közölve: emiatt több választókerületben is visszaléptek az LMP és az MSZP javára, most azt várják, hogy ezek a visszalépések váljanak kölcsönössé. Hozzátette, a Jobbikkal nem készülnek együttműködésre.

Juhász Péter elmondta, boldogan fogadják el Karácsony Gergely meghívását a közös március 15-i ünneplésre, a sípoló politikus egyúttal abbéli reményét fejezte ki, hogy ott minél konkrétabb eredményekről tudnak majd beszámolni az ellenzéki együttműködéssel kapcsolatban.

„Az Együtt fontosnak tartja, hogy három héttel a választás előtt a demokraták minél szélesebb körben demonstráljanak, mert van esély a Fidesz legyőzésére, ehhez együttműködésre van szükség, és a Hódmezővásárhely utáni reményt életben kell tartani, és meg kell erősíteni.” A párt Szabó Szabolcsot, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselőjét delegálja majd felszólalónak – írja a párt közleményében.

https://www.facebook.com/egyuttkorszakvaltok/videos/1595902327194335/

demokrata.hu, MTI