Hirdetés

Az egészségügy jelenlegi nehézségeit a képviselő szerint a pénzügyi alulfinanszírozottság, az emberierőforrás-probléma, valamint az átláthatóság hiánya okozza. Szerinte 500-600 milliárd forint hiányzik évente az ágazatból, valamint jelentős gondot okoz a dolgozók kiégése, fáradtsága, a rossz munkakörülmények, és az átláthatatlan viszonyok, így a hálapénz jelenléte és a kórházi fertőzések eltitkolása.

Ezért a Jobbik nevében egy politika felett álló egészségügyi minimum létrehozása mellett érvelt, amelynek elemeit szerinte ki kellene vonni a következő 20-25 év politikai vitáiból.   

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Lukács Lászlót „orvosexportőr képviselőnek” nevezve arra hívta fel a figyelmet, hogy a Jobbik két éve írta alá azt a politika felett álló egészségügyi programot, amelyben fizetős egészségügyet, forráskivonást és piaci orientációt vizionáltak.

A Fidesz-KDNP ezzel szemben 700 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, mint a 2010-es utolsó szocialista költségvetés, valamint kórházfejlesztéseket és béremelést hajtott végre – mondta.

Úgy fogalmazott: az ellenzék „horrorisztikus koalícióját” ma az „orvosexportőr jobbikosok”, a „kórházbezáró szocialisták” és a „privatizátor liberálisok” alkotják.