A DRV Zrt. dolgozói önkéntes szakmai munkájukkal már a gátszakadás másnapjától, jelenleg is a helyszínen segítkeznek a kárenyhítésben, mostantól azonban szervezett formában, a három vízszolgáltató erőforrásinak összehangolásával hatékonyabb és széleskörűbb segítséget nyújthatnak a rászorulóknak.

Vízügyi szakembereik elsősorban a víz- és szennyvíz szolgáltatás helyreállítási munkálataiban vesznek részt, de a három vízmű meglévő eszközparkját is a települések rendelkezésére bocsátják. Hogy pontosan milyen tárgyi segítségre van szüksége a bajba jutott településeknek a kármentesítés során, arról folyamatosan egyeztetnek a település vezetőivel, a katasztrófavédelem dolgozóival és a helyi vízszolgáltatóval. Szükség esetén többek között autókat, szivattyúkat, csatornatisztító-, víztisztító berendezéseket, helyszínre szállított ivóvizet, talicskákat, vegyvédelmi ruhákat, gumicsizmákat is biztosítani tudnak a munkálatokhoz – tudtuk meg Winkler Tamástól, a Dunántúli Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatójától.

Winkler Tamás hozzá tette még, a DRV Zrt., a DMRV Zrt. valamint a TRV Zrt. vezetőségi tagjai anyagi támogatással is hozzá szeretnének járulni a nincstelenné vált családok megsegítéséhez, melyhez a fedezetet saját fizetésükből biztosítják. A vezetőségi tagok egyéni kezdeményezéshez csatlakoztak az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezetőségi tagjai is.

A DRV Zrt. az összefogásról és a segítő szándékról, valamint az eszközök és források rendelkezésére állásáról és felhasználhatóságáról hivatalos úton, levélben tájékoztatja Illés Zoltán, vízügyekért felelős államtitkárt is.