A Ne bántsd a magyart! elnevezésű demonstrációjukon a szlovákok magyarellenes, fizikai és lelki brutalitása ellen tiltakoztak, és azt követelték a magyar kormánytól, hogy védje meg a határon túli magyarokat.

Fico Brüsszelben Szlovákia-ellenes provokációról beszélt

Szlovákia-ellenes magyar provokációt emleget a szlovák kormányfő – Robert Fico pénteken este Brüsszelben nyilatkozott, úgy tudja, több tucat magyar szurkoló utazik szombaton a dunaszerdahelyi DAC és a kassai MFK futballmérkőzésre, ahol a drukkerek célja kizárólag a provokáció. Fico hangsúlyozta: szigorú biztonsági intézkedésekkel készülnek a meccsre.

A magyar külügyminiszter pénteken abszurditásnak nevezte a szlovák miniszterelnök-helyettes legújabb nyilatkozatát, miszerint a magyar titkosszolgálat provokációja volt a múlt szombati dunaszerdahelyi véres rendőrtámadás. Göncz Kinga változatlanul aránytalannak tartja a magyarok elleni rendőri fellépést, és két héten belül várják a szlovák rendőrség bizonyítékait.

Közben a Hír Televíziónak nyilatkozott az a férfi, aki a szlovák belügyminiszter által bemutatott fotókon úgy néz ki, mintha megütött volna egy rendőrt. Elmondása szerint azután húzta fel a kezét, hogy a szlovák rendőr rácsapott.

(hírTV)