A határozatképtelenséget az okozta, hogy nem jelent meg kellő számú képviselő a teremben, ez pedig azért volt, mert az ellenzéki összefogás két pártja, a DK és a Momentum a háttérben nem tudott megegyezni az időközi választások jelölti helyeiről.

Hirdetés

A Momentum szerint a politikai megegyezés hiánya miatt nem tudták biztosítani a DK-s Bősz Anett főpolgármester-helyettessé választását, azaz a Momentum nem szavazta volna meg őt, így nem lett volna elég szavazat az érvényes döntéshez.

A Momentum a Telexnek elküldött álláspontja szerint szerették volna, hogy ettől függetlenül legyen közgyűlés, hiszen lettek volna fontos ügyek – roma gyakornoki program, nagytétényi természetvédelmi övezet, budai fonódó villamos meghosszabbítása –, de ebbe a DK nem ment bele.

A Momentum szerint ők a 2019-es megállapodásokhoz tartják magukat, de ez Budapesten több helyen (választási körzetben) veszélybe került, ami azzal járhat, hogy a Fidesz nyerhetne. A párt az ellenzéki együttműködést elsődlegesnek tartja Budapesten, ehhez pedig mindenhol az egyezség betartása a minimum, így az állásfoglalás.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE kattintva olvashatnak.

A budapesti Fidesz is reagált az elmaradt fővárosi közgyűlésre

„Míg a Fidesz-KDNP megjelent a 9 órára összehívott közgyűlésen, addig a baloldali politikusok távol maradtak, ezért határozatképtelenség miatt el sem kezdődhetett az ülés. Sok fontos feladat várt volna ránk – főpolgármester-helyettes választás, tavalyi évi zárszámadás, költségvetés-módosítás, cégek, színházak beszámolói -, amelyre így nem kerülhetett sor. A budapestiek azt várják a Fővárosi Közgyűléstől, hogy a főváros ügyeit intézzék, nem azt, hogy a koalíciós pártok egymással veszekedjenek” – olvasható a bejegyzésben.