Fotó: MTI/Kovács Attila, szerk.
Hirdetés

A DK frakcióvezető-helyettese egy hétfői, budapesti sajtótájékoztatón Homolya Róbertnek, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának szavaira reagált. Arató Gergely úgy fogalmazott: a MÁV vezetője megtartotta „szokásos, tanév előtti, hurráoptimista termelési beszámolóját” a vasút állapotáról, a valóság azonban nagyon más képet mutat. A fővárosi agglomeráció naponta vonatozó utasai azt tapasztalják, hogy Budapest környékén az összeomlás szélén áll a vasúti közlekedés – mondta a politikus. A vonatok folyamatosan késnek, kimaradnak, zsúfoltak, „elfogadhatatlanul mocskosak” – jelentette ki. Hozzátette, hogy a MÁV az alapvető feladatait sem képes ellátni.

Nem hangzatos propagandaszólamokra van szükség, hanem vasúti fejlesztésekre – közölte Arató Gergely.

Penz András, a DK Pest megyei képviselője arról beszélt, hogy ha az önkormányzati választás után több lesz a DK-s képviselő, akkor nyomást gyakorolhatnak a vasúti közlekedés ügyében „látványosan hallgató” megyei közgyűlésre.

Más témában kérdezték Arató Gergelyt arról, hogy Debrecenben indul az önkormányzati választáson az a jobbikos Kulcsár Gergely, akiről korábban kiderült, hogy beleköpött a fővárosi Duna partján álló holokauszt-emlékmű egyik vascipőjébe.

A frakcióvezető-helyettes azt felelte, nem támogatják Kulcsár Gergelyt és Debrecenben nem is indulnak együtt a Jobbikkal. Hozzátette, a volt országgyűlési képviselő korábbi tette, illetve kijelentései elfogadhatatlanok és vállalhatatlanok. A Jobbik politikusainak kell tisztázniuk, hogy mi a viszonyuk egykori önmagukkal, a DK azonban csak olyan jelölteket tud támogatni, akiknek világos a demokratikus elkötelezettségük, és akik elhatárolják magukat az ilyen cselekedetektől – szögezte le Arató Gergely.

Felmondta a sikerpropagandát a MÁV – vezetője. Az agglomerációból bejárók azonban késéseket, tömegnyomort tapasztalnak és lepukkant állomásokat látnak. Egy DK-s vezetésű megyei közgyűlés azonban nyomást tudna gyakorolni az állami vasúttársaságra. Oszd meg és kövesd élőben Arató Gergely sajtótájékozatóját! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 26. August 2019